Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Dr Denis Mukwege, tidigare mottagare av Right Livelihood Award, tillsammans med Roland Utbult (KD). Foto: Privat

Roland Utbult får nytt hedersuppdrag

Den kristdemokratiske riksdagsledamoten Roland Utbult har valts till ordförande i Särla, Sällskapet för Right Livelihood Award i riksdagen. – Det är ett folkets pris, säger han.

Nyheter · Publicerad 13:54, 9 maj 2019

Right Livelihood-priset är också känt som det ”alternativa Nobelpriset” och firar i år 40 år.

Priset tilldelas årligen människor och organisationer som med mod och vision arbetar för att lösa globala problem. 174 pristagare från 70 länder har mottagit priset, bland dessa dr Denis Mukwege från Panzisjukhuset i Kongo som fick priset 2013.

Prispengarna som uppgår till totalt cirka tre miljoner kronor delas lika mellan pristagarna och går till deras arbete – inte till personligt bruk.

Prisutdelningen äger rum i Stockholm i början av december, och Roland Utbult blir nu den förste kristdemokrat som innehar uppdraget som ordförande i Sällskapet för Right Livelihood Award i riksdagen.

– Jag är tacksam och ödmjuk att få ta över ordförandeklubban. Det är inte ett pris för världens politiska, vetenskapliga eller ekonomiska elit, utan ett folkets pris för en rättvis och hållbar framtid, säger han i ett uttalande.

Jag är tacksam och ödmjuk att få ta över ordförandeklubban.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...