Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Rix FM förlöjligade Ebba Busch, Jesus och pingstvänner

Radiokanalen Rix FM har publicerat ett bildspel där tre av kanalens programledare driver med partiledaren Ebba Busch och hennes kristna tro. Bakgrunden är KD-ledarens kritiserade deltagande på en fest och medförandet av en bekant i en Säpo-bil.

Nyheter · Publicerad 11:02, 21 okt 2020

I bildspelet, som publicerades på Rix FM:s Instagramkonto på måndagen, syns de tre programledarna Martina Thun, Markus Larsson och Sofia Dalén på den första bilden samtidigt som en av dem hörs säga: ”Att de inte dricker alkohol, men att man är hög ändå. Man är den här festliga pingstvännen ... då tycker jag det blir ännu värre typ.”

Det som sägs verkar vara hämtat från ett radioinslag.

Därpå byts bilden av programledarna ut av en bild på en man som med slutna ögon sträcker händerna uppåt, till synes i bön, varpå en animerad kalashatt åker ner på hans huvud, och en av programledarna säger: ”Jesus är här! Vi behöver inga shots.”

Programledarna skrattar, vilket illustreras av gapskratts-smajlis, och därefter säger en av dem, fortfarande skrattande: ”Jag ser Ebba Busch festande i ett helt nytt sken.”

Ansiktsbilder på Ebba Busch följer därpå, och en av programledarna säger: ”Jesus är här hörrni! Wohooo!”.

”Hon dricker den helige Anden”, säger Markus Larsson.

Sedan visas ett bildcollage där Ebba Busch och hennes vän influencern Margaux Dietz sitter i en bil med vad som ska föreställa Jesus i förarsätet.

Programledarna säger: ”Det är Jesus som kör den här bilen, Margaux, hoppa in! Det är inte Säpo, Jesus sitter vid ratten, Margaux. Kom in! Halleluja”, följt av en svordom.

Världen idag har sökt programledaren Martina Thun för att höra varför de förlöjligar Ebba Busch tro och om de skulle kunna driva med mumslimsk tro på samma sätt. Vi har dock inte fått någon kontakt.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Regeringskris nära i Israel – ytterligare ett val kan vänta

Tvist. Framtiden ser alltmer oviss ut för Israels bräckliga regeringsbygge. Premiärminister Benjamin... lördag 5/12 07:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...