Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Ribbenvik får gå – nu väntar stramare migrationspolitik

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik slutar i maj. Regeringen vill att en ny ledning genomför den stramare migrationspolitiken.

– Ibland behövs det nya ögon för att ta sig an ett uppdrag med en förändrad inriktning, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).

Nyheter · Publicerad 07:00, 15 feb 2023

Mikael Ribbenviks förordnande är sex år långt. Det går ut i maj. Ribbenvik uppger att han sedan i december känt till att förordnandet inte kommer att förlängas.

– Den förklaring jag fått är att det blir en stor omläggning (av politiken) och då vill man ha en ny generaldirektör och en ny överdirektör – en ny myndighetsledning, säger Ribbenvik.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00