Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”RFSU banaliserar abortfrågan”

Det är dags att lyssna på fler röster när det gäller abort och andra frågor som har med samlevnad att göra än på enbart Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU. Det skriver pastorer i flera olika kristna församlingar i Borås i en debattartikel.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 sep 2013

"RFSU:s banaliserande av abortfrågan och föraktet för åsiktsmotståndare och de kvinnor som upplever sitt beslut om abort som något komplext eller svårt, visar mer än väl att det är dags att lyssna på fler röster när det gäller abort och andra frågor som har med samlevnad att göra", skriver Christian Kastö, Urban Klintenberg, Peder Teglund, Urban Gustavsson, Jonas Päivärinta och Egbert Schütte i Borås Tidning.

I debattarikeln, som publicerades förra torsdagen, skriver de sex att RFSU har fått en "för en fristående intresseorganisation helt unik maktposition vad gäller skolans undervisning och vilka värderingar som tillåts i det offentliga." Pastorerna anknyter till den kritik från RFSU:s sida som framförts mot nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson (M), och som skjutit in sig på ministerns uttalande om att abort är en komplex och svår fråga.

"I RFSU:s Sverige är tydligen abort något bra och eftersträvansvärt, något som helt okomplicerat bara handlar om en kvinna och hennes kropp", skriver de sex.
"Eventuella tvivel eller moraliska dilemman som man upplever är bara illusioner, antagligen orsakade av så kallade högerkristna extremister. Och fostret är utan diskussion undantaget både de mänskliga rättigheternas och barn­konventionens uttalanden om varje individs rätt till liv".

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

Politik. KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i...

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...