Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Relationer i fokus i tre nya avsnitt av Närbild

Hur man hittar ”den rätta” och bygger ett lyckligt äktenskap får man veta mer om i de senaste avsnitten av programmet Närbild som Världen idag gör tillsammans med Himlen TV7. Gäster i programmen är bland annat Patrik Sandberg, Ray Baker och Gitten Öholm.

Nyheter · Publicerad 16:49, 17 feb 2020

I kväll, tisdag, sänder Himlen TV7 ett nytt avsnitt av programmet Närbild som har producerats i samarbete med Världen idag sedan december 2018. Programmen utgår från Världen idags magasin Närbild och har därför samma teman som dessa. Temat för de avsnitt som sänds för närvarande är äktenskap och relationer.

– Det här är ett ämne som berör många. Vi hoppas att programmen kan vara till hjälp för den som lever i en relation eller längtar efter en relation, säger Sara Andersson som är programledare för Närbild.

Förra tisdagen sändes det första programmet på temat relationer, och det handlade om hur man hittar ”den rätta”. Gäster i detta program, som nu finns att se på Världen idags webb, är Patrik Sandberg från Sverigebönen samt Andreas och Marie Skogvard som har skrivit en bok om kärleksrelationer.

Det avsnitt som sänds denna vecka handlar om hur man får ett lyckligt äktenskap och innehåller samtal med teologen Ray Baker samt Andreas och Marie Skogvard.

Nästan tisdag sänds det tredje avsnittet på temat och där delar Gitten Öholm med sig av sina tankar kring ensamhet, och hur kyrkan kan motverka denna.

När programmen har sänts finns de att se både på Världen idags hemsida och Himlen TV7:s hemsida.

Nya möjligheter för kyrkan i coronatider

Ledare En av många följder av coronaepidemin har med de lokala församlingarnas förutsättningar att fira... lördag 28/3 00:00

Rysk ledarkupp ett varnande exempel

Ledare Mitt under pågående coronakris sker dramatiska politiska förändringar av närmast statskuppliknande... torsdag 26/3 00:00

De vill ge unga utrymme att växa

Lärjungaträning. Paret Stenstrand brinner för att hjälpa unga ledare att växa och hålla i det långa loppet. Något de... fredag 27/3 11:20

Tro inte på lögnen att du är svag när du visar dig sårbar.

Ungkrönika ”Hur är läget?” Det lär vara den allra vanligaste fråga vi får. Men hur ofta är vi egentligen... lördag 28/3 00:00

Tro inte på lögnen att du är svag när du visar dig sårbar.

Ungkrönika ”Hur är läget?” Det lär vara den allra vanligaste fråga vi får. Men hur ofta är vi egentligen...

De vill ge unga utrymme att växa

Lärjungaträning. Paret Stenstrand brinner för att hjälpa unga ledare att växa och hålla i det långa loppet. Något de...