Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Rektorn: ”Fegt ge sig på minoritet av friskolor”

Rektorn för LM Engströms gymnasium i Göteborg, Fredrik Sidenvall, är nöjd efter utbildningsministerns besök på skolan. Men han har svårt att förstå regeringens inställning till konfessionella friskolor och att man plötsligt ifrågasätter en etablerad kristen skola som funnits i snart hundra år.

Nyheter · Publicerad 08:04, 4 sep 2019

– Det var ett gott och fint samtal, respektfullt på alla sätt, säger rektor Fredrik Sidenvall efter att han fått presentera sin skola för utbildningsminister Anna Ekström.

Han berättar att LM Engströms gymnasium fyller 95 år nästa år och nämner även Katolska skolan i Stockholm, som funnits sedan 1790-talet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...