Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Rekordrusning till Jesus-event – slog U2 och Coldplay

70 000 biljetter såldes slut på fem timmar inför det stora Jesus-eventet på Brasiliens tredje största fotbollsarena, Morumbi Stadion i Sao Paolo, i februari. – Det var som en dröm, säger en lokal pastor i staden till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 08:00, 11 mar 2020

Världen idag rapporterade nyligen från arenasatsningen i Brasilien som fyllde arenor på tre olika platser i landet en och samma dag.

– Jag har aldrig någonsin upplevt en sådan passion och hunger under tolv timmar i sträck, säger Eduardo Nunes, pastor i församlingen Zion Church i Sao Paolo och beskriver megakonferensen som en ny kulmen i den väckelsevåg som sedan en tid berör Brasilien.

Eduarda Nunes beskrev den här vågen och hur den nu påverkar samhället i ett större reportage i gårdagens tidning.

Den stora arenasatsningen häromveckan bräckte, enligt Nunes, alla tidigare deltagarrekord och att den enorma efterfrågan på biljetter kom som en chock för arenans ägare.

– Bara några timmar efter att biljetterna släppts, ringde arenans ägare upp vårt team. ”Vad är detta för event egentligen?” undrade han häpet.

Och man kan förstå hans förvåning. På fem timmar hade 70 000 biljetter sålts slut till vad som mest kan liknas vid en tolv timmar lång gudstjänst. Inte ens vid konserter med världsberömda band som U2 och Coldplay ska biljetterna ha gått åt så här snabbt, enligt Eduardo Nunes.

Den 29-årige Sao Paolo-pastorn hade själv inte vågat tro att Brasiliens tredje största fotbollsarena, Morumbi Stadion i Sao Paolo, skulle vara för liten för den satsning de hade dragit i gång. Men han framhåller att arenaeventet var en satsning i tro – att hyra en arena är inte billigt och biljettintäkterna skulle inte räcka för att täcka hyran.

Dessutom uppstod en allvarlig kris inne på stadion. Mitt på förmiddagen, när sommarsolen klibbat fast som värst ovanför Morumbi-stadions läktare, fick försäljarna slut på dricksvatten.

– Räddningstjänsten gav oss arrangörer ett ultimatum: Fixa problemet inom en timme eller stäng ner.

Inför dessa utmanande problem vände sig ledningsteamet till Gud i bön.

– En i vårt team fick idén att ringa en vän och inom 30 minuter var 50 000 vattenflaskor på plats, berättar Eduardo Nunes.

Historien om den återstående skulden fick också den ett överraskande slut.

– Samma dag gav en mycket rik man sitt liv till Jesus. Han kände sig så hedrad och ville bli delaktig. Allt som ännu inte hade betalats erbjöd han sig att betala.

Arenasatsningen ledde till att många beslut fattades. Totalt registrerade arrangörerna 7 847 namn på människor som tog emot Jesus för första gången i sitt liv.

– Över 10 000 kristna åtog sig utmaningen att nå ut till universiteten, 12 000 beslöt sig för att engagera sig för föräldralösa och ungefär 18 000 personer antog utmaningen att bli utlandsmissionärer, berättar Eduardo Nunes.

Evenemanget i Brasilien följdes, enligt Nunes, dessutom live på tv av 2,5 miljoner människor i 104 olika länder.

Nu återstår utmaningen att lär­junga­träna alla nyfrälsta. Lokala församlingar i de olika städerna är aktiva i uppföljningen och arbetar på lite olika sätt.

– Inom 1–3 veckor brukar vi få döpa dem och sedan ges de möjligheten att bli del av en hemgrupp, berättar Eduardo Nunes.

Han är full av förväntan och tror att det man sett hittills bara är början på väckelsen.

– ”The Send” var som en trumpetstöt för att samla kyrkorna inför det som ska komma. Även om vi ser många frälsta varje vecka så är det största miraklet att de kristna enas.

Jag har aldrig någonsin upplevt en sådan passion och hunger under tolv timmar i sträck.

Hit kan svenskar åka i sommar

Resor. Nu har utrikesdepartementet lättat på sin avrådan om icke nödvändiga resor. Men se upp –... söndag 5/7 06:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George... lördag 4/7 18:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda