Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Daniel Alm. Foto: Anders Hällzon

Rekordmånga deltagare på årets Pingst Pastor

I dag, tisdag, inleds Pingst Pastorskonferens i Stockholm med fler deltagare än någonsin. För första gången är även alla nordiska pingstsamfundsledare inbjudna. De intervjuas ikväll på scenen av pastor Urban Ringbäck.

Nyheter · Publicerad 07:59, 8 jan 2019

Den 8–10 januari samlas 575 pingstpastorer på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Det är dags för Pingströrelsens årliga pastorskonferens, som arrangerats sedan 2013.

– Det har aldrig varit så många deltagare. Vi är väldigt glada och tacksamma över att det finns ett så stort intresse. I en ganska fragmenterad tid betyder tillhörigheten och identiteten mer och mer, säger Daniel Alm, föreståndare för Pingst – Fria församlingar i samverkan.

Tema för konferensen är Pingströrelsens framtidsbild. Den sammanfattas i tre meningar, en för varje dag: Kärleken till Jesus och människor, En tydlig, respekterad röst samt En rörelse som aldrig slutar växa.

Några punkter på programmet är nya för i år. De som är där för första gången kommer att uppmärksammas lite extra.

– Vi har glädjen att välkomna nya pastorer, vi har parentation för dem som gått bort under året och vi kommer att presentera tio nya församlingsplanteringar som vi ska be för och sända ut.

Samfundsledarna för pingst i Danmark, Norge, Finland och på Island är också inbjudna.

– Vi ska lära känna dem lite bättre och stärka samarbetet med de nordiska länderna, säger Daniel Alm.

Han berättar att han känt sig manad att tala om hur Jakob blev Israel. Det blir en visionspredikan om att göra upp med sig själv som ledare för att vara till välsignelse för andra.

– Man kan vara både böjd och bruten, men ändå brinna för Herren. Vi behöver göra upp med egna ambitioner och komma ut mer i det som är kallelsen, säger han om sitt budskap till pastorerna.

Inbjudna talare är Sophia och Glyn Barrett, lead pastors i Audacious Church, Manchester, Andreas Nielsen, lead pastor för Hillsong Church Sweden, författaren och ledarskribenten Joel Halldorf och Truls Åkerlund, pastor och docent på högskolan för ledarskap och teologi i Norge.

Seminarierna handlar om allt ifrån digitala medier till redskap för själavård.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...