Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Regeringen ignorerar kritik mot abortlag

Trots kritik från läkare, Statens medicinsk-etiska råd (Smer) och Justitieombudsmannen (JO) vill socialministern inte se över lagen för sena aborter. Kristdemokraten Hans Eklind är kritisk, men hoppas samtidigt att sista ordet om breda politiska samtal kring livsduglighetsprincipen inte är sagt.

Nyheter · Publicerad 21:00, 9 okt 2019

Hur man ska hantera sent aborterade barn som uppvisar livstecken, fortsätter att vara ett diskussionsämne inom vården. Smer föreslog tidigare i år att regeringen skulle utreda om livsduglighetsgränsen i abortlagen kan ersättas av en fast veckogräns.

Världen idag berättade nyligen också att Chefs-JO, efter att ha utrett rättsläget, manade regeringen att se över abortlagen och framför allt livsduglighetsprincipen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00