HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Foto: TT

Reaktioner på SD-ledarens böneuppmaning

"Tack Jimmie jag ber med dig"."Där nådde hyckleriet en helt ny nivå".Det är två av hundratals kommentarer på Jimmie Åkessons Facebookinlägg om situationen i Sverige och om uppmaningen att be för landet. Reaktionerna har varit, minst sagt, delade.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 okt 2015

I ett Facebookinlägg på torsdagen skriver Sverigedemokraternas partiledare om situationen i Sverige. Han tar avstånd ifrån bränderna vid flyktingboenden och han uttrycker förhoppning om minskad polarisering. Han länkar dessutom till kristna artisten Simon Ådahls sång från 2004 "Jag tänker be för Sverige" och citerar texten.

"Jag tänker att bön kanske är lönlöst, vad vet jag? Men det kan knappast skada, och det kostar mig inget. Det är något som hänt vårt kära fosterland. Jag tänker be för Sverige. Be med mig", avslutar Åkesson.

Reaktionerna på inlägget har varit många, starka och minst sagt delade.

"Här vädjar Åkesson till bön. Oavsett politiska preferenser. Kan man inte bara respektera det?" tycker en person i anslutning till Åkessons inlägg.
"Jag ber också för Sverige och för alla sverigedemokrater. Jag ber att ni ska inse vad riktig kärlek till människan, och det land vi bor i, är", skriver en annan person.

Och även bland kristna går meningarna isär.
"Ber att kristna ska genomskåda Åkessons flört ´Av frukten känner man trädet. De kommer förklädda som oskyldiga får men är glupska vargar´" skriver prästen Christoffer Abrahamsson på twitter.

"Hade Åsa Romson eller Jonas Sjöstedt sagt detta hade det vi kristna jublat och varit jätteglada. När Jimmy blir berörd i hjärtat blir han snäst. Vuxenmobbningen fortsätter", skriver Christian Himmelstrand på Världen idags Facebooksida.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se 

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...