Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Flera personer har skadats i raketattacker mot Israel natten till onsdagen. Bilden visar ett av flera hus i södra Israel som förstördes. Foto: TSAFRIR ABAYOY/AP SCANPIX

Raketregn över Israel

Fem personer har skadats, varav två allvarligt, när ett 70-tal raketer från Gazaremsan avfyrats mot mål i södra Israel under natten till onsdagen. Israels president Shimon Peres anklagar nu Hamasregimen för att använda biståndsmedel till attackerna mot Israel.

Nyheter · Publicerad 14:29, 24 okt 2012

Under natten och onsdagsmorgonen har ett 70-tal raketer avfyrats från Gazaremsan mot södra Israel. Fem personer rapporteras ha skadats, varav flera allvarligt. 7 raketer uppges ha stoppats av det israeliska försvarssystemet Iron Dome.
Israel har i flygattacker under natten angripit mål i Gaza och dödat tre Hamasaktivister, utan att få slut på raketangreppen, skriver Jerusalem Post.

Tre utländska gästarbetare ska ha skadats, varav två allvarligt, när en raket slog ner i det hönshus där de arbetade i regionen Eshkol, skriver Times of Israel. Sju hus i regionen ska ha skadats under nattens angrepp. De svårt skadade männen flögs med helikopter till sjukhus och flera andra vårdades på plats för chockskador.
Under onsdagen hålls skolor i de drabbade områdena stängda och invånarna uppmanas stanna kvar i skyddsrummen.

Invånarna i de södra regioner som ofta utsätts för raketattacker känner sig nu övergivna och försvarslösa, rapporterar Ynet.
– Vi ligger ovanpå våra barn och försöker skydda dem med våra kroppar, säger en invånare till Ynet.
– Vi väntar bara på nästa varningssignal, berättar en annan och fortsätter:
– Vi vet att det kommer, vi vet bara inte när eller var det kommer att träffa. Vi har 15 sekunder på oss att ta oss till ett skyddsrum men chansen att hinna dit är liten, så vi tar bara barnen till ett rum utan fönster och använder det som skyddat utrymme. Det är lite som rysk roulette, säger han.

Försvarsminister Ehud Barak säger att en invasion av Gaza är ett möjligt alternativ, men att ett sådant beslut inte ska vara förhastat.
– Om vi behöver en markoperation kommer det att bli en markoperation. Vi kommer att göra vad som krävs för att få stopp på denna väg, sade Bara i en intervju i Israel Radio på onsdagsförmiddagen, skriver Times of Israel.

Israels president Shimon Peres anklagade på onsdagen Hamas för att använda biståndsmedel för att finansiera raketattackerna mot Israel.
– Vi skulle vara glada om Gaza blir uppbyggt och skapar arbeten. Men det är otänkbart att emiren från Qatar kan komma och ge miljontals dollar och de skjuter raketer, sade Peres enligt Times of Israel.
Uttalandet gjordes dagen efter att Qatars emir besökt Gaza och utlovat 400 miljoner dollar i stöd till Hamasregeringen. Hamas väpnade gren samt gruppen PRC, Folkets motståndskommitté, har tagit på sig ansvaret för de senaste attackerna mot Israel. I ett uttalande beskrivs attackerna som "heliga uppdrag som svar på fiendens upprepade brott mot vårt folk", skriver Times of Israel.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...