Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

En palestinier kastar sten mot israeliska soldater efter begravningen av den omkomne fången Arafat Jaradat på måndagen. På tisdagsmorgonen avfyrades en raket från Gaza och slog ner utanför Ashkelon utan att orsaka personskador. Foto: Foto: Nasser Shiyoukhi/AP ScanpixFoto: Nasser Shiyoukhi/AP Scanpix

Raketattack mot Israel

För första gången sedan i november besköts Israel på tisdagsmorgonen av en raket från Gazaremsan. Raketen slog ned i ett industriområde utanför staden Ashkelon utan att orsaka några personskador. Al-aqsa-martyrerna, Fatahs väpnade gren, har tagit på sig ansvaret, uppger Ynet.

Nyheter · Publicerad 11:49, 26 feb 2013

Tisdagens raketattack var den första efter Israels militära aktion mot Gazaremsan i november. I ett uttalande från terrorgruppen Al-aqsa-martyrerna sades att det var en hämnd för den palestinske fången Arafat Jaradat som avled i ett israeliskt fängelse på lördagen.

”Frihet kommer att uppnås genom offer. Vi måste bekämpa fienden med alla nödvändiga medel”, hette det i uttalandet som återgavs av den palestinska nyhetsbyrån Maan, skriver Ynet.

Fången Arafat Jaradats död, som i officiella palestinska uttalanden sägs ha orsakats av tortyr i fängelset, har lett till omfattande protester och tal om en tredje intifada mot Israel.  Ynet rapporterar att säkerhetsstyrkor uttalat oro över att de växande protesterna på Västbanken kan leda till att raketattackerna från Gaza återupptas.

Under palestinska demonstrationer i Betlehem skadades fem palestinier när israeliska trupper öppnade eld. En 15-årig pojke är allvarligt skadad, enligt Jerusalem Post.
De senaste veckorna har Israel fört samtal med Hamas och Egypten i försök att stärka det eld upphör-avtal som råder.

 

 

 

 

 

Hit kan svenskar åka i sommar

Resor. Nu har utrikesdepartementet lättat på sin avrådan om icke nödvändiga resor. Men se upp –... söndag 5/7 06:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George... lördag 4/7 18:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda