I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud.
Johannesevangeliet 1:1–2

Världen idag

Mikael och Ing-Marie Alfvén tillsammans med fyra av flickorna på ett av flickhemmen i Nepal. Närmare 400 flickor har räddats från ett fruktansvärt liv som offer i sexhandeln. Foto: Privat

Räddade från sexhandeln

Nära 400 flickor i Nepal har de senaste åren räddats undan sexhandeln genom det arbete som Mikael och Ing-Marie Alfvén är med och driver i landet. Nu kommer fem av flickorna till Sverige för att berätta om hur deras liv förvandlats.

Nyheter · Publicerad 00:00, 19 apr 2013

Nöden för flickor i Nepal som fastnat i sexhandeln fick Mikael och Ing-Marie Alfvén att tillsammans med Håkan Gabrielsson medverka till starten av ett flickhem 2009. Sedan dess har de genom organisationen Love Nepal startat ytterligare fyra hem och snart har 400 flickor räddats från det fruktansvärda livet som sexslavar. I december förra året berättade Världen idag om arbetet i ett reportage. Nu kommer fem av flickorna från Nepal till Sverige för att i en mötesturné berätta om vad de varit med om och hur Gud förvandlat dem. Flickorna heter Ruth, Sarita, Hanna, Pabitra och Sapana.
– Gud har gjort något stort i deras liv. Experter säger att barn och ungdomar som upplevt sådana saker aldrig kan bli normala igen, men vi har sett hur Gud tagit ut hat och bitterhet ur deras liv. Jag tror nästan inte att jag träffat mer levnadsglada människor och har aldrig sett så vällästa biblar som deras. Sidorna i deras biblar är dränkta i tårar, de tar verkligen sin tillflykt till Gud, berättar Mikael Alfvén.
– En av de flickor som kommer med till Sverige var som ett paket för fyra år sedan, allt såg hopplöst ut. I dag strålar hon och är fullständigt upprättad. Det är det största under jag sett i mitt liv och gör att man känner att insatsen är värd alla pengar på jorden.

Med start i Stockholm och Märsta nästa söndag, 28 april, kommer de fem unga tjejerna från Nepal, varav fyra tillbringat flera år på olika bordeller, att tala vid möten på ett tiotal platser i Sverige.
– De kommer att berätta om hur fruktansvärd sexhandeln är, men främst om vad Gud gjort i deras liv, förklarar Mikael Alfvén.
I Sävsjö, Vetlanda och Ödeshög kommer Carola Häggkvist att medverka och i Märsta satsar Hope Church på ett stort välgörenhetsevent, där alla intäkter går till Love Nepal.

Intresset för turnén, som kallas En sexslavs historia, är stort.
– Lokalerna är för små. Vi har knappt börjat annonsera, men i Sävsjö tog de 600 platserna slut på några dagar, säger Mikael Alfvén.
Målet med Sverigebesöket är att uppmärksamma barnsexhandeln och väcka ett engagemang för att hjälpa till.
– Vi vill ta upp frågan om sexhandeln, som det rapporteras om nästan dagligen. Marknaden för barnprostitution och trafficking är enorm och vi vill förmedla att det finns hopp även för dem som lever i den allra djupaste smärta. Vi vill samla in medel för att kunna rädda fler. Behoven är oerhört stora och de här flickorna gråter för sina kompisar som de vill ska bli befriade.
Det som Mikael Alfvén främst önskar sig är att fler ska ställa upp som faddrar eller månatliga givare till flickorna.
– Det är det viktigaste, för det ger en ryggrad i arbetet. När fler stöttar oss varje månad vet vi att vi kan avancera och rädda fler flickor.

Hanna (överst) och Sarita är två av de nepalesiska flickor som besöker Sverige. Foto: Natanael Alfvén

Leksakskoala ska lära barn att meditera – säljs i Sverige

Nyandlighet. Ett mjukisdjur som lär små barn i meditera saluförs inför årets julhandel. Flera studier pekar på... torsdag 8/12 13:00

Har du glömt vem han är?

Inför söndag Jag stod i hallen och tittade rakt fram. Vad var det jag skulle göra? Vart hade jag precis varit på... torsdag 8/12 00:00