Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Michail Misjustin, som fram tills nu varit chef för Rysslands federala skattemyndighet, godkändes med 383 ja-röster i omröstningen under torsdagen. Foto: The Federal Assembly of The Russian Federation/AP/TT

Putins nye premiärminister lovar förändring för folket

Byråkraten Michail Misjustin har godkänts som Rysslands nye premiärminister och väntas inom kort utse en ny regering. Den 53-årige doldisen har överraskande handplockats av Vladimir Putin att leda regeringen medan Putin driver igenom förändringar som bland annat innebär att presidenten ska få mindre makt.

Nyheter · Publicerad 15:24, 17 jan 2020

Det var på onsdagen som president Vladimir Putin överraskande nominerade Misjustin som ny premiärminister i samband med att han presenterade planer på förändringar i landets toppstyre. Kort därpå meddelade den sittande premiärministern Dmitrij Medvedev att han överlagt med presidenten och beslutat att hela regeringen ska avgå, för att Putin ska få utrymme att införa sina reformer.

Det handlar bland annat om konstitutionella förändringar som reducerar presidentämbetets makt och ökar inflytandet för parlamentet, som föreslås få makten att välja både premiärminister och regering.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...