Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Psykiater om könsoperation av unga: Barnmisshandel

Fakta får stå tillbaka för känslor och högljudda debattörer och profiler i medierna. Det menade psykiatern David Eberhard då han talade vid tisdagens seminarium om genuskritik i riksdagshuset.

Nyheter · Publicerad 12:31, 22 nov 2018

Det var riksdagsledamot Mikael Oscarsson (KD) i samarbete med stiftelsen Famil­jen först som stod som värd för seminariet om genus med psykiatern, överläkaren, debattören och författaren David Eberhard.

Hans böcker baseras delvis på egna observationer, först som mentalskötare och sjuksköterska och sedan som utbildad psykiater samt överläkare inom svensk psykiatri.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Läkare på Irland spjärnar emot beslut om fri abort

Folkomröstning. Många läkare på Irland meddelar nu att de inte tänker utföra aborter och vissa vill inte ens hänvisa kvinnor till andra läkare som kan avbryta en...

Oansvarigt att inte vaccinera mot mässling

Ledare En dödlig sjukdom För ganska precis ett år sedan kom ett larm från vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön. Ett av de första fallen i modern tid av mässling hade...