Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Psalmtoppen populärt arrangemang på Orust

O store Gud blev årets vinnare i Psalmtoppen, som arrangerades av Svenska kyrkan på Orust. Under sex kvällar i olika kyrkor på ön, har besökarna fått sjunga psalmer och rösta fram sommarens topplista. Finalen hölls i Hällviksstrands kyrka på fredagen.

Nyheter · Publicerad 07:05, 18 jul 2019

Det är ett sextiotal personer som har bänkat sig i den röda träkyrkan, korad till Sveriges vackraste kyrka enligt sajten listor.se.

Denna sommarkväll presenteras en annan lista, topplistan över årets populäraste psalmer, som röstats fram bland 75 ofta önskade sånger ur Den svenska psalmboken.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Biblar undantas i handelskriget

USA Det pågår ett handelskrig mellan USA och Kina, vilket skapat oro också hos kristna aktörer. En stor del av USA:s, och hela världens, biblar och andra...

Rätt gensvar på globalism och nödtid

Gästledare Villkoren för människors liv på jorden håller på att förändras på ett kritiskt och avgörande sätt, som alla känner av utan att riktigt veta hur man...