Saliga är de ödmjuka, för de ska ärva jorden.
Matteusevangeliet 5:5

Världen idag

En ung tjej som ville berätta om sin syn på abort ska ha blivit attackerad av en 37-årig kvinna. Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: Chris Urso/AP/TT

Prolife-tonåring attackerad vid dörrknackning

En tonåring som kampanjade för ökat skydd för ofödda i Kansas uppger att hon blev attackerad av en kvinna. Kvinnan polisanmäldes och greps, misstänkt för ringa misshandel, uppger Christian Post. Prolife-rörelsen säger samtidigt att de inte låter sig tystas.

Nyheter · Publicerad 07:00, 4 aug 2022

Det var vid en dörrknackning som 18-åriga Grace Hartstock blev attackerad av en kvinna, uppger hon. Grace Hartstock var ute med en grupp prolife-are som delade ut flygblad till förmån för ”Värdesätt båda”-kampanjen och hade delat upp sig för att gå till olika gator, uppger Christian Post.

När Hartstock knackat på en dörr ska dörren ha öppnats av äldre kvinna som sade nej till att få information, varpå 18-åringen började lämna huset. Då ska kvinnans 37-åriga dotter ha kommit skrikande ut från huset, sprungit fram till Grace Hartstock, puttat till henne mot bröstet och slagit henne i huvudet med knytnävslag.

Enligt organisationen Students for Life Action, som 18-åringen är aktiv inom, ska kvinnan därefter ha följt efter henne och ropat: ”Jag hoppas att du blir våldtagen”, och: ”Jag hoppas att du blir påkörd av en bil”.

Den misstänkta händelsen är nu polisanmäld. Christian Post uppger att den lokala polisen arresterade 37-åringen, att hon åtalades/anklagades för ringa misshandel i en lokal domstol och att hon släppts. Huruvida utredningen pågår eller om det hela är avslutat är oklart.

Grace Hartstock uppgav att hon hade huvudvärk efter händelsen, men ska enligt sjukvårdare inte ha fått några allvarliga skador. Enligt Christian Post återgick hon snabbt till att kampanja igen.

– Prolife-generationen kommer inte tvingas till tystnad eller rädsla på grund av radikala abortförespråkare som inte visar någon respekt för liv vare sig innanför eller utanför livmodern, säger Kristan Hawkin, ordförande för Students for Life Action, i ett uttalande.

Catholic News Agency uppger samtidigt att många kyrkor som har haft prolife-plakat inför omröstningen har fått dem vandaliserade.

Ett frimodigt alternativ lyser tyvärr med sin frånvaro

Ledare Det är snart inte mer än en månad kvar till höstens val den 11 september. Redan om drygt två veckor... lördag 6/8 00:00

Ett miljökrig riktas mot stora medborgargrupper

Ledare Det pågår ett miljökrig mot de stora medborgargrupperna i det västerländska samhället och mot basen... fredag 5/8 00:00

KD: Öppna Sollefteås förlossning igen

Politik. Kristdemokraterna vill ha en nationell plan för förlossningsvården. Den kan bli ett första steg i... måndag 8/8 14:34

L vill se ordningslyft i skolan

Politik. Liberalerna föreslår ett ”ordningslyft” för studiero i skolan. Partiet vill att alla skolor skriver... måndag 8/8 14:30

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier