Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Prins Charles uttrycker sitt starka stöd till de förföljda kristna i Irak, och förklarar att han ber ivrigt för dem. Foto: Foto: Kirsty Wigglesworth/AP TT

Prins Charles fördömer förföljelse av kristna: ”Djävulsk ondska”

Prins Charles, den brittiske kronprinsen, fördömer i hårda ordalag den islamistiska terrorismen i Irak. "Det är mitt ivriga hopp och min bön... att ni ska övervinna denna djävulska ondska", skriver han i ett brev till den kaldeiska kyrkans patriark Louis Sako.

Nyheter · Publicerad 14:43, 5 sep 2014

Den kaldeiska kyrkan i Bagdad har på sin hemsida publicerat ett brev från prins Charles, som mottagits av patriark Louis Sako, tillsammans med en donation till organisationen Aid to the Church in Need.
Prins Charles skriver att han är "förkrossad över att höra om den verkligt outhärdliga och barbariska förföljelse" som drabbar både kristna och grannar med annan tro.

Den brittiske tronföljaren förklarar att hans böner och djupa sympati går ut till alla medlemmar i den kaldeiska kyrkan i Irak.
"Det är mitt ivriga hopp och min bön att ledarskapet och agerandet av personer som ni och era bröder och systrar ska bidra till att övervinna den djävulska ondska som har orsakat detta fruktansvärda lidande, och låta fred återvända till civilisationens vagga", skriver han.

Patriark Sako skriver i ett svar att kyrkan blivit "mycket rörd" av denna gest från prins Charles, uppger Christian Today. "Vårt kristna samfund i Irak har uthärdat massakrer, förfärlig ondska och människorättsövergrepp av den terroristgrupp som kallar sig Islamiska staten, på grund av deras tro. Vi betraktar det som ett slags folkmord och är djupt oroade."

Hopp om förändring med ny sexualundervisning?

Ledare Skolverket lämnade i veckan sitt svar på regeringens uppdrag att förtydliga skolans läroplan kring sex och samlevnad. Med tanke på den normkritiska...