Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

"Ett litet steg för mänskligheten, men för Världen idag och för våra läsare är det ett stort och viktigt steg. Det säger chefredaktör Lukas Berggren om lördagens historiska steg med en fjärde utgivningsdag. Foto: Rickard L Eriksson / Arkiv

Premiär för Världen idags lördagsutgåva

På lördag är det dags. Då ökar Världen idag utgivningstakten och kommer för första gången med en utgåva på en lördag. Tidningen kommer kunna läsas digitalt av alla prenumeranter. – Det känns jätteroligt att vi äntligen är här, säger Lukas Berggren, chefredaktör.

Nyheter · Publicerad 07:30, 31 aug 2018

För Världen idag är lördag en historisk dag. Då kommer för första gången en av våra publikationer ut under helgen och förhoppningen är att du som läsare ska få ännu mer tid att ta del av tidningens innehåll i lugn och ro.

– Jag inser att det är ett litet steg för mänskligheten, men för Världen idag och för våra läsare är det ett stort och viktigt steg, säger chefredaktör Lukas Berggren om den nya lördagsutgivningen.

Under hösten kommer det också successivt att introduceras en rad nya avdelningar i alla veckans utgåvor.

– Det tror vi är något som alla våra läsare kommer att uppskatta. Det kommer bland annat bjudas på utökad Israelbevakning, fler krönikörer och spännande församlingsbesök, för att nämna något, säger Lukas Berggren, som redan till lördag kan presentera en nylansering av tidningens tidigare ”Ung"-koncept och avdelningen ”Mot väggen”.

Tanken är att "Mot väggen" ska vara ett forum för dig som läsare att kunna ställa angelägna frågor om den kristna tron till en rad olika experter.

Det bjuds naturligtvis också som vanligt på de mest angelägna nyheterna i skärningspunkten mellan tro, samhälle och politik samt opinionsmaterial som tar ställning i de viktiga frågorna.

Under hösten kommer Världen idag dessutom att uppdatera sin grafiska form, och redan på lördag introducerar vi en helt ny förstasida.

– Samtidigt som vi lanserar den här satsningen, uppmuntrar vi alla läsare att ge bort en eller flera gåvoprenumerationer. Vi märker ett ökat intresse för tidningen, men vi behöver läsarnas hjälp att sprida tidningen till grannar, vänner, barn och barn-barn, säger Lukas Berggren.

– Det är också ett utmärkt sätt att stödja tidningens viktiga uppgift. För varje prenumeration man ger bort just nu, får tidningen mellan 1 200 och 1 600 kronor i presstöd.

För att läsa lördagsutgåvan behöver man bara logga in i vår e-tidning, antingen via Världen idags hemsida eller i någon av tidningens appar.

– Den som ännu inte har loggat in i vår e-tidning uppmuntrar jag verkligen att göra det. Vi har skickat ut bra information om detta, men man är förstås alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst om man undrar över något, säger Lukas Berggren.

Det kommer bland annat bjudas på utökad Israel-bevakning, fler krönikörer och spännande församlingsbesök

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Boråspastorer avtackas efter 30 år i samma församling

Stafettväxling. I helgen avtackas Peder Teglund som pastor för Borås Kristna Center, en församling han grundade för 30 år sedan. Samtidigt installeras hans ersättare...