Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Annahita Parsan har varit präst i Hammarbykyrkan i södra Stockholm sedan 2012. Här är hon själasörjare för omkring 70 medlemmarna i en persisk förening inom Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS). Foto: Eva Janzon

Präst: Kyrkans mest aktiva medlemmar får asylavslag

Bara på det senaste halvåret har det blivit svårare för iranier och afghaner att få asyl genom att hänvisa till sin nyfunna kristna tro. Det säger prästen Annahita Parsan, som leder den persiska gruppen i Hammarbykyrkan i södra Stockholm.

Nyheter · Publicerad 14:36, 26 nov 2018

Gudstjänst, lovsång, bön och bibelundervisning. Det händer mycket i den farsi-talande delen av Hammarbykyrkan, och högen med träkors på Annahita Parsans skrivbord vittnar om förberedelserna för den stora dopfest som ska hållas i januari.

Här pågår aktiv mission, både på youtube och genom den kristna teve-kanal på farsi som två av gruppens medlemmar grundade för några år sedan, Tarannom TV. Gruppens kör, Parastesh, mottog ett hederpris när Utbultstipendiet delades ut härom veckan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...