Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Bilden visar andra judiska gravstenar, från Treuchtlingen i Tyskland. Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Polska arbetare tog bort asfalt – fann judiska gravstenar

Fler än 150 judiska gravstenar har hittats av polska byggnadsarbetare. Gravstenarna kommer från gravar som nazisterna plundrade under andra världskriget och användes till vägbyggen, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Nyheter · Publicerad 08:00, 23 aug 2020

Upptäckten gjordes under byggnadsarbete vid ett mindre torg i den polska staden Leżajsk. Det var i samband med att arbetarna tog bort ett lager asfalt som det dystra fyndet gjordes – cirka 20 centimeter under asfalten fann man judiska gravstenar.

En del gravstenar har behållit sina ursprungliga färger och målade bokstäver. Omkring 100 av dem är intakta, övriga gravstenar har nazisterna tagit sönder i mindre bitar för att passa in i vägbygget, rapporterar Daily Mail.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00