Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Poliser gjorde razzia mot EFS:s systerkyrka i Indien – resa ställdes in

En grupp från EFS, som skulle besöka en systerkyrka i Indien, har fått ställa in sin resa efter att systerkyrkans ledning anklagats för brott och dess huvudkontor drabbats av en polisrazzia. Nu uppmanar EFS till förbön för Indiens kristna.

Nyheter · Publicerad 12:00, 16 nov 2022

Det var dagen innan svenskarna skulle rest i väg, den 10 november, som polisen i delstaten Madhya Pradesh, i centrala Indien, gjorde ett tillslag mot den Evangelisk-lutherska kyrkan i delstaten, en kyrka som EFS var med och grundade på 1800-talet.

Erik Johansson, som är chef för EFS internationella arbete, berättar för Världen idag att de brukar besöka varandra ungefär en gång om året, med undantag för pandemiåren, men att den indiske biskopen hörde av sig och förklarade att det var ganska rörigt just nu på grund av det inträffade.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00