Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Plusarkiv: Kammarrättens dom har väckt ilska bland advokater i USA

Nyheter · Publicerad 09:48, 21 dec 2009
Det kommer att bli en kraftfull respons från vår sida.
Det säger Michael Donnelly från Advocates for homeschooling.


Kammarrättens dom, att ge socialtjänsten fortsatt rätt att tvångsvårda Dominic enligt lagen om vård av unga, har väckt stor ilska runt om i världen.
Inte minst i USA där organisationen Advocates for homeschooling, HSLDA, vars mål är att skydda föräldrars rätt att bedriva hemundervisning för sina barn, nu kommer att agera mot de svenska myndigheterna.
– Det blir en kraftfull respons från vår sida, säger Michael Donnelly som är talesman för organisationens internationella relationer.
Han berättar att HSLDA med över 87 000 medlemmar i 36 länder, nu kommer att uppmana sina medlemsländer att agera mot de svenska myndigheterna.
– Det som har hänt är oacceptabelt och vi kommer inte att ge oss förrän pojken är fri. Något sådant här skulle aldrig tillåtas i USA, konstaterar han.

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00