Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Plusarkiv: Kammarrättens dom har väckt ilska bland advokater i USA

Nyheter · Publicerad 09:48, 21 dec 2009
Det kommer att bli en kraftfull respons från vår sida.
Det säger Michael Donnelly från Advocates for homeschooling.


Kammarrättens dom, att ge socialtjänsten fortsatt rätt att tvångsvårda Dominic enligt lagen om vård av unga, har väckt stor ilska runt om i världen.
Inte minst i USA där organisationen Advocates for homeschooling, HSLDA, vars mål är att skydda föräldrars rätt att bedriva hemundervisning för sina barn, nu kommer att agera mot de svenska myndigheterna.
– Det blir en kraftfull respons från vår sida, säger Michael Donnelly som är talesman för organisationens internationella relationer.
Han berättar att HSLDA med över 87 000 medlemmar i 36 länder, nu kommer att uppmana sina medlemsländer att agera mot de svenska myndigheterna.
– Det som har hänt är oacceptabelt och vi kommer inte att ge oss förrän pojken är fri. Något sådant här skulle aldrig tillåtas i USA, konstaterar han.

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...