Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Pingströrelsen fortsätter att växa: ”Oerhört glädjande”

Ny statistik i den kommande årsboken visar att pingströrelsen ökade med 532 medlemmar från 2018 till 2019, skriver Pingst FFS i ett pressmeddelande.

Nyheter · Publicerad 17:53, 7 jul 2020

Under 2019 blev insamlingsresultatet från 299 församlingar sammanlagt 378,7 miljoner kronor. Nu vill pingströrelsen satsa på att ”öka engagemanget för utsatta och ett omstartsprogram för församlingsledningar”, skriver man.

– Det är oerhört glädjande att rörelsen fortsätter att växa. Våra församlingar arbetar på, trots många utmaningar. Vi vill fortsätta vår utveckling med mer bön för folket och mer Jesus till folket, säger Daniel Alm, föreståndare Pingst FFS.

Som ett exempel på den positiva utvecklingen nämns pingströrelsen i Halland som har en uppåtgående trend trots få församlingar.

”På tio år har utvecklingen i Halland gått från sex församlingar med 1 317 medlemmar år 2009 till sju församlingar med 1 556 år 2019”.

Till hösten lanseras det man kallar ett omstartsprogram för församlingsledningar som ska heta ”Pingst fisk och får”. Syftet är att stötta församlingsledningar under och efter corona och begreppen fisk och får hämtas från Johannesevangeliets sista kapitel där Jesus ger fiskaren Petrus uppdraget att vara en herde för fåren.

– Perspektiven av tillväxt och tillit, expansion och omsorg ger en sund inramning till de satsningar församlingarna vill göra, säger Daniel Alm.

Han berättar också om en ny bok, ”Vägen hem”, som LP-verksamheten tagit fram.

Boken är utgiven på Sjöbergs Förlag och innehåller historier om människor som gått från droger och hopplöshet till ett nytt liv med Jesus. Sebastian Stakset har skrivit ett förord och efterordet är skrivet av Daniel Alm.

– Själva narrativet är en central del i vår kristna tro. Det är såväl inspirerande som trosstärkande att läsa om hur Jesus förvandlar människor och därför tror jag verkligen att den här boken kommer att få vara till stor välsignelse. Jag ber att den ska få fler att vilja göra mer för människor i utsatthet, säger Daniel Alm.

Vi vill fortsätta vår utveckling med mer bön för folket och mer Jesus till folket.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...