Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Pingstprofilen Olof Djurfeldt fick flytta hem till Gud

Pingstprofilen Olof Djurfeldt, som var chefredaktör för Dagen och starkt engagerad i abortfrågan, har lämnat jordelivet.

”Väl gjort du trogne tjänare, nu har du gått in i din Herres glädje”, skriver pingstföreståndaren Daniel Alm på Twitter.

Nyheter · Publicerad 14:44, 24 jan 2022

Tidningen Dagen berättar att Olof Djurfeldt drabbades av komplikationer efter en fallolycka i höstas, och avled lördagen den 22 januari.

Men han var sedan en längre tid beredd på att möta vår Herre.

– Jag inser förstås att tiden närmar sig då jag har gjort mitt här på jorden och ska stå inför Guds tron och göra räkenskap för min tjänst som Ordets tjänare, sade Olof Djurfeldt till Världen idag vid ett möte inför sin 90-årsdag förra våren.

– Jag känner stor respekt för den stunden, men vilar i Jesu försoning och nåd. Den tillförsikten gör att jag känner förväntan och nyfikenhet inför vad som väntar.

I ett uttalande riktar pingstföreståndaren Daniel Alm ett tack till Olof Djurfeldt för dennes stora betydelse för pingströrelsen.

”Tack Olof Djurfeldt för allt du betytt för pingströrelsen. Tack för ditt broderskap, din profetiska tjänst och ditt hjärta för församlingarna”, skriver han i sociala medier.

Olof Djurfeldt föddes in i en pingstfamilj den 13 maj 1931 i Madesjö socken i Kalmar.

Redan som nioåring bestämde han sig för att ge sitt liv till Jesus, berättade han för Världen idag förra våren.

– Tidigt blev jag medveten om att jag hade en kallelse och som 20-åring fick jag den också bekräftad genom ett profetiskt tilltal, sade Olof Djurfeldt.

Sin blivande hustru Ingalill träffade han som 16-åring på ett ungdomsläger, och förra året firade de 66 år som gifta.

Kallelsen till mission hade makarna Djurfeldt gemensam, och sammanlagt bodde familjen tre och ett halvt år i Kongo och Burundi.

Efter en masterutbildning i Göteborg började Olof Djurfeldt på tidningen Dagens redaktion 1965. I drygt nio år var han närmaste medarbetare till tidningens grundare, pingstpionjären Lewi Pethrus.

När Lewi Pethrus avled 1974, även han vid 90 års ålder, hade Olof Djurfeldt fått en gedigen inskolning i tjänsten och var den självklare efterträdaren.

Ända fram till pensionen 1996 var Olof Djurfeldt chefredaktör för Dagen; under några år delade han ansvaret med Arne Winerdal, som dessförinnan varit reporter under nio år.

Arne Winerdal minns Olof Djurfeldt med värme och respekt.

– Han spred en trygg stämning omkring sig. Han var omtänktsam som människa och man visste var han befann sig, både åsiktsmässigt och personligt, säger han till Världen idag.

Ett av Olof Djurfeldts signum var hans engagemang för de ofödda.

– Han var oerhört engagerad i abortfrågan och det ofödda livets rättigheter. Och jag tror att han blev lite besviken när dåvarande KDS intog samma ställning i frågan som resten av riksdagsparterna, alltså att abort endast är kvinnans beslut, säger Arne Winderdal.

– Jag kände ett starkt mandat från rörelsen att driva brännande frågor som att bevara kristendoms­undervisningen i landets skolor, stå upp för de oföddas rätt till liv och det klassiska äktenskapet mellan en man och en kvinna, sade Olof Djurfeldt till Världen idag förra året.

Han var omtänksam som människa och man visste var han befann sig, både åsiktsmässigt och personligt.

Olof Djurfeldt

Född: den 13 maj 1932 i Madesjö, Kalmar län.

Livsgärning: Chefredaktör, skribent, författare, förkunnare och missionär.

Familj: Gift med Ingalill sedan 1955, tre biologiska döttrar samt en fosterdotter, mågar och nio barnbarn.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00