Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Pingstpastorn tar strid med Migrationsverket

Christian Mölk, pastor i pingstförsamlingen i Härnösand, är en av dem som just nu mest intensivt driver frågan om Migrationsverkets kritiserade bedömningar av konvertiter. – Frikyrkan måste ta kampen för religionsfrihet, säger han.

Nyheter · Publicerad 15:20, 4 feb 2019

Christian Mölk tar ett historiskt perspektiv med baptisterna som förföljdes och fängslades i Sverige på 1800-talet, men som banade väg för religionsfrihetens genombrott. Rätten att få tro är något som frikyrkliga kämpat för, och nu måste vi se till att denna rätt också omfattar konvertiter, menar han.

– Vi behöver stå på deras sida och vara deras röst och visa på de orättfärdigheter som förekommer.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...