Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Pingstledare till Rom med katoliker

Sex svenska pingstledare reser på måndag till Rom tillsammans med företrädare för Stockholms katolska stift.

Nyheter · Publicerad 11:00, 13 maj 2011

Det två dagar långa studie­besöket är ett led i den officiella dialogen mellan Pingst och det katolska stiftet, och idén kom från pingstvännerna, berättar Fredrik Emanuelson, tillförordnad talesperson för katolska biskopsämbetet.
– Detta gör vi för att lära känna varandra och för att besöka varandras relevanta sammanhang. Att lära känna varandra är ju också att ta reda på vad den andra tror och varför, så att man sedan kan gå in i djupare samtal om de frågorna.

Den sammanlagt tolv man starka delegationen ska i Rom besöka Påvliga rådet för främjandet av de kristnas enhet, katolska teologiska lärosäten, och dessutom möta vanliga katoliker och eventuellt även pingstvänner.
Fredrik Emanuelson noterar att nyheten om studieresan har fått framför allt pingstvänner att skriva ilskna insändare i svensk kristen press.
– Det är intressant att detta väcker så starka känslor, även om det har varit ett hårdare tryck på pingstpastorerna än på oss. Att kritiken som vi sett inte alltid bygger på fakta och sakkunskap visar att vi måste bli tydligare med att förklara kyrkans tro, säger Fredrik Emanuelson.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

Bibeln förordar opartiskhet – inte identitetspolitik

Ledare I polisutbildningen vid Södertörns högskola får man sedan en tid tillbaka lära sig att man som... tisdag 22/9 00:00

Så söker du jobb under coronakrisen

Högre konkurrens, anställningsintervjuer via videosamtal och en annorlunda arbetsmarknad. Hur... tisdag 22/9 06:00

Lidandet inför tyst Gud

Böneskolan Jobs bok är troligen Bibelns äldsta bok, med det urgamla temat om den oskyldiga människans lidande.... tisdag 22/9 00:10

EFK ska utreda syn på samkönade relationer

Kyrka. Under Evangeliska frikyrkans kongress i lördags fattades beslut om att tillsätta en arbetsgrupp för... måndag 21/9 17:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...