Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Pingstledare till Rom med katoliker

Sex svenska pingstledare reser på måndag till Rom tillsammans med företrädare för Stockholms katolska stift.

Nyheter · Publicerad 11:00, 13 maj 2011

Det två dagar långa studie­besöket är ett led i den officiella dialogen mellan Pingst och det katolska stiftet, och idén kom från pingstvännerna, berättar Fredrik Emanuelson, tillförordnad talesperson för katolska biskopsämbetet.
– Detta gör vi för att lära känna varandra och för att besöka varandras relevanta sammanhang. Att lära känna varandra är ju också att ta reda på vad den andra tror och varför, så att man sedan kan gå in i djupare samtal om de frågorna.

Den sammanlagt tolv man starka delegationen ska i Rom besöka Påvliga rådet för främjandet av de kristnas enhet, katolska teologiska lärosäten, och dessutom möta vanliga katoliker och eventuellt även pingstvänner.
Fredrik Emanuelson noterar att nyheten om studieresan har fått framför allt pingstvänner att skriva ilskna insändare i svensk kristen press.
– Det är intressant att detta väcker så starka känslor, även om det har varit ett hårdare tryck på pingstpastorerna än på oss. Att kritiken som vi sett inte alltid bygger på fakta och sakkunskap visar att vi måste bli tydligare med att förklara kyrkans tro, säger Fredrik Emanuelson.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...