Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Pingstledare till Rom med katoliker

Sex svenska pingstledare reser på måndag till Rom tillsammans med företrädare för Stockholms katolska stift.

Nyheter · Publicerad 11:00, 13 maj 2011

Det två dagar långa studie­besöket är ett led i den officiella dialogen mellan Pingst och det katolska stiftet, och idén kom från pingstvännerna, berättar Fredrik Emanuelson, tillförordnad talesperson för katolska biskopsämbetet.
– Detta gör vi för att lära känna varandra och för att besöka varandras relevanta sammanhang. Att lära känna varandra är ju också att ta reda på vad den andra tror och varför, så att man sedan kan gå in i djupare samtal om de frågorna.

Den sammanlagt tolv man starka delegationen ska i Rom besöka Påvliga rådet för främjandet av de kristnas enhet, katolska teologiska lärosäten, och dessutom möta vanliga katoliker och eventuellt även pingstvänner.
Fredrik Emanuelson noterar att nyheten om studieresan har fått framför allt pingstvänner att skriva ilskna insändare i svensk kristen press.
– Det är intressant att detta väcker så starka känslor, även om det har varit ett hårdare tryck på pingstpastorerna än på oss. Att kritiken som vi sett inte alltid bygger på fakta och sakkunskap visar att vi måste bli tydligare med att förklara kyrkans tro, säger Fredrik Emanuelson.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

Ny "tv-skatt" kan drabba döda

Politik. Stark kritik mot riksdagsbeslut Att riksdagen inför en "tv-skatt" utan att samtidigt öka kraven på public service, och som till och med kan drabba döda, väcker stark kritik. En av...

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...