Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Det finns upprättelse och befrielse från skuld och skam”, säger Daniel Alm som vill att kyrkan tar större ansvar för det växande spelmissbruket. Foto: Per Helgoson

Pingstledare om spelreklam: ”En fälla”

Reklamen för nätkasinon och bettingbolag möter oss numera överallt och allt fler fastnar i spelmissbruk. Pingstledaren Daniel Alm menar att spelbolagen säljer en lögn och att kyrkan behöver stå beredd att hjälpa människor som fastnat.

Nyheter · Publicerad 09:24, 10 jan 2019

– Den här reklamen sköljer över oss, och det är en enorm sorg att spelandet drabbar alltfler. Det blir som materialismens bakgård där man lurar människor in i detta med att man kan få den där vinsten som ska göra dig lycklig och fri. Men det är en lögn och en otrolig fälla för många, säger Daniel Alm till Världen idag.

– Jag vet om, inte minst unga, grabbar som får lönen och så spelar man bort i stort sett allt och får leva utan pengar resten av månaden. Det blir ett missbruk.

Alm menar att det blir en slags ”materialistisk teokrati” där vi köper det vi tillber och tillber det vi köper. Kyrkan behöver vara något annat, en plats där vi inte är kunder utan där givande och generositet är självklart, menar han.

– Det är oerhört viktigt att vi kan vara ett alternativ till den här lockelsen som spelande utgör.

När alltfler blir bundna i spelmissbruk och det förstör såväl privatekonomier som äktenskap och familjer behöver kristna svara upp.

– Vi i församlingarna vaknar mer och mer inför att det här på riktigt är något som pressar och förstör för många människor.

Det är på flera sätt samma typ av beroendeproblematik som pingströrelsens LP-verksamhet och många andra kristna sammanhang länge arbetat med, men då främst mot alkoholism och drogberoende.

– Men vi kan vara på väg i den riktningen att också nå människor i spelmissbruk. Evangelium behövs, det finns upprättelse och befrielse från skuld och skam. Det gäller att vi som kyrkor kommer in rätt och kan leda människor till frihet, säger Daniel Alm.

Jag vet om, inte minst unga grabbar, som får lönen och så spelar man bort i stort sett allt och får leva utan pengar resten av månaden. Det blir ett missbruk.

Borde EFK byta identitetsmarkör?

Ledare Evangelikal kontra evangelisk Begreppet evangelikal har diskuterats på Evangeliska frikyrkans Torpkonferens. Tidningen Dagen har på ledarplats utmanat EFK att överge beteckningen...

Brandmän räddade ekorre i brunnslock

Tyskland. Räddningstjänst, polis och personal från en veterinärklinik slog sina kloka huvuden ihop för att få loss en ekorre som fastnat med huvudet i ett...

Känslig fråga om ungdomar borde bidra till hushållet

Grattis till jobbet, men nu vill vi ha några kronor i bidrag till hushållet. Är det okej att ställa ett sådant krav på ett sommarjobbande barn? Svårt...