Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Pingstförsamlingar höll sin andra traumakurs i Ukraina

För andra gången har den ukrainska pingstunionens bibelinstitut genomfört en intensivutbildning i att ge krisstöd åt krigsdrabbade. Liksom de 15 elever som deltog under den första utbildningen samlades de nu 45 kursdeltagarna för säkerhetens skull på hemlig ort.

Nyheter · Publicerad 16:00, 28 maj 2023

I höstas rapporterade Världen idag om hur Kievs bibelinstitut, som tillhör den ukrainska pingstunionen, skulle hålla en första kurs i krisstöd åt krigsdrabbade med finansiellt stöd från ett flertal pingstförsamlingar och privatpersoner Sverige.

Den finsk-svenske pingstprofilen och missionsarbetaren Rauli Lehtonen vittnade efteråt i en artikel i tidningen om hur resultatet av kursen blev över förväntan, trots att de 15 eleverna ibland var utan både elektricitet och internetuppkoppling och trots att flera av dem fick gå av sina tåg innan slutdestinationen för att undvika den ryska militärens bombningar.

Jesus4Eurasias sajt berättar nu Lehtonen att bibelinstitutet hållit ytterligare en intensivutbildning i att ge stöd åt krigets offer och traumatiserade, den här gången med 45 elever, det vill säga tre gånger så många som första gången.

”Under utbildningen, som pågick i fem dagar, upplevde eleverna en speciell närvaro av Guds helige Ande, som vidrörde och helade andliga sår. De flesta studenterna kom från områden som Ukraina återerövrat och från regioner nära frontlinjerna”, skriver Lehtonen.

Han vittnar också om att väckelse sprids över Ukraina och att ett 40-tal nya pingstförsamlingar ska ha planterats i landet på mindre än ett år.

”Nu kommer eleverna från ’traumakursen’ att åka ut och förstärka kyrkornas insatser ute på fältet – så att ännu fler kan nås av hoppets budskap om Jesus Kristus och Gudsrikets gränser kan nå nya områden”, avslutar han.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10