Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Pingst vill samarbeta för att göra skillnad i utsatta områden

Flera aktörer inom Pingst Sverige vill samverka i ambition om att göra skillnad i landets mest utsatta områden.

– Vi tror att församlingar har mycket att bidra med, säger Semias Schenberg, verksamhetsledare för LP-verksamheten som erbjuder beroendevård på kristen grund.

Nyheter · Publicerad 19:00, 24 maj 2023

Ett av kriterierna för att ett område ska klassas som utsatt är att kriminaliteten där inverkar på det lokala samhället. Enligt polismyndighetens senaste lista, som presenterades 2021, klassas 61 områden inom Sverige som riskområden.

I samband med Pingsts rådslag, som ägde rum nyligen, talade Semias Schenberg om att flera av samfundets verksamheter vill kraftsamla för att möta behoven på dessa utsatta platser. Detta arbete vill man utföra i samarbete med lokala församlingar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10