Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Pingst Pastor ställde hastigt om – blev digital

Pingst Pastor 2022 skulle ha hållits som en fysisk konferens på hotell Scandic Infra City i Upplands Väsby, men ställdes snabbt om till digital när regeringen meddelade nya coronarestriktioner på måndagen.

– ​Även om det här inte är en allmän tillställning så har det ett signalvärde, säger Pontus Fridolfsson från Pingst FFS.

Nyheter · Publicerad 15:25, 11 jan 2022

Flera seminarier och kvällsmöten har ställts in och de tre konferensdagar som planerades har minskats ner till två. Ett digert program har bantats ner till tre digitala samlingar per dag för de 550 deltagare som anmält sig.

– Det är ett stort nederlag. Vi har ju verkligen hållit ut in i det sista men kan inte agera annorlunda, säger Pontus Fridolfsson, tillförordnad informations- och kommunikationschef på Pingst FFS, till Världen idag.

– Även om det här inte är en allmän tillställning så har det ett signalvärde. Med respekt för det som händer måste vi tyvärr avstå från denna viktiga samling, att få mötas, umgås och peppa varandra, förklarar han.

Ett antal tillresta internationella gäster har redan kommit, däribland Denise Curgenven, ledare för Assemblies of God i Wales som står för undervisningen på tisdagen.

Även Pingsts föreståndare Daniel Alm var på plats och inledde konferensen. En digital gemenskapssamling med välkomnande av nya pastorer kunde också hållas.

En annan av de inbjudna gästerna är australiska Hillsongprofilen Christine Caine, grundare av organisationen A21. Hon är redan i Sverige och ska troligen tala på onsdagen.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00