Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Pingst lanserar valsatsning vid rådslag i helgen

Samhällets behov av andlighet, av global solidaritet och "integrationsglädje". Det är tre saker som pingstföreståndaren Daniel Alm önskar att församlingarna ska lyfta under månaderna inför riksdagsvalet i september.

Nyheter · Publicerad 09:20, 25 maj 2018

Nu på fredagen inleds rörelsens rådslag i Citykyrkan i Stockholm och där lanseras kampanjen ”Pingst på de utsattas sida”.

Bakgrunden är den så kallade framtidsbild som samfundet antog vid förra årets rådslag. Den sammanfattas med orden att Pingst ska "bli kända för vår genuina kärlek till Jesus och människor, vara en tydlig, respekterad röst i samhället och en rörelse som aldrig slutar att växa".

– Utifrån orden om att vi ska vara vara en tydlig röst i samhället så har vi sagt att vi vill föra fram det goda budskapet, både om evangelium och om goda värden, säger Daniel Alm.

– Vi är verkligen inte partipolitiska men såg frågor som vi vill sätta fokus på och som vi nu ger församlingarna redskap att jobba med under tiden fram till valet, som förbönsunderlag, pressmeddelanden och annat.

De tre områden som lyfts fram i materialet till landets cirka 450 pingstförsamlingar har fått rubrikerna Existentiell hälsa, Världen är viktig, och Integrationsglädje.

– Under Existentiell hälsa lyfter vi fram att vi behöver andlighet och förundran, och att tro är något fantatiskt, säger Daniel Alm.

– Vi vill få igång samtalet så att inte samhället tappar bort livsfrågorna. Det finns forskning som visar att det är bra för ett samhälle att ha den typen av öppenhet.

Den andra rubriken handlar om att inte glömma de stora behov som människor har världen över, exempelvis i länder i Afrika.

– Vi vill liksom plinga i klockan och säga att det finns mycket viktigt att bry sig om utanför Sverige, säger Daniel Alm.

För det tredje vill pingstledningen slå ett slag för den goda integrationen, och ge exempel från de egna församlingarna.

– Jag myntade ordet "integrationsglädje". Vi tycker att nya människor är en möjlighet, och att det visat sig i våra församlingar, säger Daniel Alm.

– Jag beklagar när man bara talar om utmaningar och problem när det finns en så positiv sida också. I pingstförsamlingen SOS i Stockholm har det startats tio nya företag av nya svenskar, och det är något fantatiskt. Här finns möjligheter för samhället.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...