Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Pingst i sommarserie: Vart är vi på väg?

Likt tv-programmet På spåret undrar Pingströrelsen i sin kampanj i sociala medier vart de är på väg. Denna vecka var staden Mora, denna veckan Karlskrona.

– Vi ville presentera vår stad och bjuda på lite stories, sa Niclas Madestam, pastor i Pingstkyrkan Karlskrona.

Nyheter · Publicerad 18:00, 11 aug 2021

I en pågående sommarkampanj i sociala medier ger Pingst Sverige efter hand ledtrådar till vilka orter i landet de ”besöker”. Tanken är dels att ge restips för ”hemestrande” svenskar, dels att låta den lokala pingstförsamlingen, genom ord och bilder, presentera sin ort och sin verksamhet.

– Vi fick en förfrågan i början av juni om att vara med, berättar Niclas Madestam, pastor i pingstförsamlingen Karlskrona.

Ledtråden om en ”marin stad” räckte för att flera följare på Pingst Sveriges Instagramkonto skulle kunna peka ut Karlskrona som resmål. Karlskrona är välkänt som örlogsstad med en stor marinbas, omgiven av vatten, och som lockar många turister varje sommar.

Pingst Karlskrona inledde med att visa upp en somrig bild av de röda kolonistugorna från ön Brändaholm innan man fortsatte med att presentera sin kyrkobyggnad.

– Vi församlingar kan på det här sättet uppmuntra varandra, och vi ges möjlighet att visa upp vår vackra stad för människor i dessa ”hemestertider”, säger Niclas Madestam.

Tidigare destinationer har varit Öland (Mörbylånga), Gränna, Öckerö samt Varberg, där Instagramföljaren gavs möjlighet att ta del av församlingarnas olika evangelisationssatsningar. Men även kulinariska ting, såsom kroppkakor, torghandelsprodukter och kanelbullar, har fått lite utrymme.

Sist men inte minst har församlingarna delat med sig av sommarbilder från sitt resmål till ressugna semesterfirare.

Den här veckan har Mora avslöjats som destination på Pingst Sveriges Instagramkonto. Vad som väntar i nästa vecka är i skrivande stund ännu hemligt.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10