Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Pastor vill ge stöd till orosdrabbad förort

I dag kommer medlemmar i frikyrkan IMC, International missions church, att gå runt i Husby, Rinkeby, Tensta och andra förorter för att erbjuda människor stöd och hjälp.

Nyheter · Publicerad 15:25, 23 maj 2013

Initiativet kommer från pastor Rodolfo Rojas, vars församling om söndagarna fyller Åsö gymnasium på Södermalm i Stockholm med 800 troende.
- Vi kommer att gå runt i hemmen, två och två, och fråga om folk behöver hjälp med något, säger han till Världen idag.
- Det finns äldre som inte ens vågar gå ut och handla efter allt som har varit, så vi kommer att ta på oss särskilda jackor, presentera oss och erbjuda hjälp.

Rodolfo Rojas välkomnar förslaget från en del kyrkor att samlas till bön i Husby på nationaldagen den 6 juni. Men han tycker inte det räcker.
- Att be den 6 juni är jättebra. Men vi har ett problem just nu, i dag, och vet inte vad som händer i natt eller i helgen, när det troligen finns ännu fler ungdomar på gatorna, säger han.
Rodolfo Rojas berättar att hans församlingsmedlemmar på onsdag kväll såg tecken på stor förstörelse i de södra närförorterna Hagsätra och Rågsved.
- Det var mycket som var sönderbränt och förstört där, och jag har inte läst om det någonstans. Mina församlingsmedlemmar kunde inte gå in i fler portar när de ville knacka dörr för att det var tjockt med ungdomar överallt. Jag är väldigt bekymrad.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se 

Franska styrkor lämnar Niger

Niger. Frankrike drar tillbaka sina styrkor från Niger. Även ambassadören kallas hem från landet, som... måndag 25/9 22:00

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10