Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Pastor påhoppad av DN-läsare – vill att fler kristna kliver fram

Nyligen publicerade Dagens Nyheter en insändare av pastorn Merzek Botros, där han uppmuntrade sekulära svenskar att söka Gud. I skrivande stund har den fått över 160 kommentarer på DN:s webb. Nu utmanar han andra kristna ledare att dela med sig av sin tro i sekulära medier.

– Jag märker att det inte finns så mycket kunskap om kristen tro, säger han.

Nyheter · Publicerad 14:12, 11 maj 2020

I onsdagens tidning uppmärksammade Världen idag Merzek Botros insändare i Dagens Nyheter, där han konstaterar att han haft svårt att betjäna svenskar med det kristna budskapet.

”Sekulära svenskar hyser tilltro till vetenskapen, inte till Gud”, skrev han.

Merzek Botros har märkt att många känner sig maktlösa ”när pandemin rycker under mattan för vår annars så trygga tillvaro”. 

– Jag bad människor i vårt land att tänka om och ge Gud en chans i den här tiden, säger han.

Budskapet har uppenbarligen provocerat en del, att döma av de hittills över 160 kommentarerna. Att det skulle bli många negativa kommentarer visste Botros redan när han skrev insändaren. Men han låter sig inte nedslås av det, utan tar det som ett tecken på att människor blivit berörda.

– Jag är så glad. Det betyder att det är många som har läst den.

Nu vill Merzek Botros utmana andra pastorer och ledare att göra sig hörda i samhället, till exempel genom att skriva insändare i vanliga tidningar.

– Hur ska vi annars nå människor? Jag märker genom kommentarerna att det inte finns så mycket kunskap om kristen tro och att det är många som vill veta mer i den här tiden, säger han.

Merzek Botros tror att många människor kommer att bli frälsta under coronakrisen.

– När samhället möter problem och sjukdom är det vårt ansvar som pastorer och ledare att berätta för människor att Gud finns och kan ge oss styrka. Det finns en öppen dörr i dag för detta, säger han.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Statens våldsmonopol måste upprättas igen

Vad önskar vi att bygga, ett hårt eller ett mjukt samhälle? Svaret är självklart: hellre ett mjukt... lördag 8/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Nu bränns biblar i upploppens Portland

BLM-kravaller. Under de pågående upploppen i Portland, USA, har upploppsmakarna nu även bränt biblar, liksom den... fredag 7/8 20:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...