Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

Pastor i Kanada fängslad i 40 dagar – bön får fångar att omvända sig

Den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski har nu suttit fängslad i sex veckor för att ha talat till protesterande lastbilschaufförer. Varje dag står en grupp kristna utanför fängelset och ber, vilket lett till att flera fångar omvänt sig och tagit emot Jesus.

Nyheter · Publicerad 17:00, 24 mar 2022

Världen idag har tidigare berättat om den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski, som vid flera tillfällen arresterats för att ha hållit gudstjänster med fler deltagare än pandemirestriktionerna tillåtit.

Sedan över 40 dagar tillbaka sitter han nu i isoleringscell för att ha predikat för protesterande lastbilschaufförer som deltog i en fredlig protest mot vaccinpass och restriktioner, på gränsen mellan USA och Kanada.

– Medan han var där sade han till dem att hålla ställningarna, att fortsätta kämpa för sina rättigheter och friheter och att inte ge efter för den tyranniska regeringen, säger pastorns son, Nathaniel Pawlowski, i Victory Channels tv-program Flashpoint.

Artur Pawlowski har jämfört de kanadensiska myndigheternas agerande med det han såg under sin uppväxt i dåvarande kommuniststyrda Polen.

Pastorn anklagas för dåligt uppförande (mischief), för medhjälp till blockad av livsviktig infrastruktur och för att bryta mot ett borgensvillkor från en tidigare arrestering.

Enligt sonen har domaren två gånger nekat pappan att bli frisläppt mot borgen med motiveringen att han är ”en fara för allmänheten” och att det vore orättvist, eftersom han har förmågan att samla in pengar.

– Det är en total laglöshet vi ser i vårt en gång så vackra land Kanada. Vår premiärminister har fängslat fler pastorer än kommunistiska Kina har gjort under de senaste två åren. Det är fullkomligt vansinne.

Nathaniel Pawlowski berättar om de protester hans församling Streetchurch håller varje dag utanför fängelset, där de ber, spelar lovsånger och blåser i shofarer för att uttrycka sitt stöd för pastorn och sitt missnöje med regeringen.

I telefonsamtal med församlingsmedlemmarna har Artur Pawlowski vittnat om att deras närvaro utanför fängelset förändrar atmosfären där inne. Vid ett av dessa tillfällen ska den fängslade pastorn ha fått be med en grupp fångar till frälsning och helande, under den timme på dagen då han släpptes ut från sin isoleringscell. Detta efter att flera av internerna gråtit hela natten utan att förstå varför.

Enligt Nathaniel Pawlowski är fängelset där fadern sitter ”en av de mest korrupta institutionerna i hela Kanada” och hur fruktansvärd situationen än är, verkar det som om han behövs därinne, konstaterar sonen.

– Det är en mycket vidrig plats där människor blir utsatta för övergrepp, säger han.

Den kristna medieprofilen Lance Wallnau berättar i samma tv-program om vad pastor Artur Pawlowski sade till honom under sin senaste resa till USA:

– Om Gud vill att jag ska göra fängelsetjänst så kommer jag att göra fängelsetjänst.

Protester till stöd för pastorn har även hållits utanför kanadensiska ambassader och konsulat i USA.

Dessutom har deltaten Ohios lagstiftande församling presenterat en resolution, där de uppmanar USA:s kommission för internationell religionsfrihet (USCIRF) att lägga till Kanada på sin bevakningslista över länder där kränkningar riskerar att utföras eller tolereras av regeringar.

Om Gud vill att jag ska göra fängelsetjänst så kommer jag att göra fängelsetjänst.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Snart hålls årlig gudstjänst för Sveriges ofödda barn

Prolife. Den 3 juli hålls en gudstjänst i Holmstrand till minne av de barn som inte fått födas i vårt land.... lördag 25/6 18:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier