Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannes 20:21

Världen idag

Pastor i Kanada fängslad i 40 dagar – bön får fångar att omvända sig

Den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski har nu suttit fängslad i sex veckor för att ha talat till protesterande lastbilschaufförer. Varje dag står en grupp kristna utanför fängelset och ber, vilket lett till att flera fångar omvänt sig och tagit emot Jesus.

Nyheter · Publicerad 17:00, 24 mar 2022

Världen idag har tidigare berättat om den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski, som vid flera tillfällen arresterats för att ha hållit gudstjänster med fler deltagare än pandemirestriktionerna tillåtit.

Sedan över 40 dagar tillbaka sitter han nu i isoleringscell för att ha predikat för protesterande lastbilschaufförer som deltog i en fredlig protest mot vaccinpass och restriktioner, på gränsen mellan USA och Kanada.

– Medan han var där sade han till dem att hålla ställningarna, att fortsätta kämpa för sina rättigheter och friheter och att inte ge efter för den tyranniska regeringen, säger pastorns son, Nathaniel Pawlowski, i Victory Channels tv-program Flashpoint.

Artur Pawlowski har jämfört de kanadensiska myndigheternas agerande med det han såg under sin uppväxt i dåvarande kommuniststyrda Polen.

Pastorn anklagas för dåligt uppförande (mischief), för medhjälp till blockad av livsviktig infrastruktur och för att bryta mot ett borgensvillkor från en tidigare arrestering.

Enligt sonen har domaren två gånger nekat pappan att bli frisläppt mot borgen med motiveringen att han är ”en fara för allmänheten” och att det vore orättvist, eftersom han har förmågan att samla in pengar.

– Det är en total laglöshet vi ser i vårt en gång så vackra land Kanada. Vår premiärminister har fängslat fler pastorer än kommunistiska Kina har gjort under de senaste två åren. Det är fullkomligt vansinne.

Nathaniel Pawlowski berättar om de protester hans församling Streetchurch håller varje dag utanför fängelset, där de ber, spelar lovsånger och blåser i shofarer för att uttrycka sitt stöd för pastorn och sitt missnöje med regeringen.

I telefonsamtal med församlingsmedlemmarna har Artur Pawlowski vittnat om att deras närvaro utanför fängelset förändrar atmosfären där inne. Vid ett av dessa tillfällen ska den fängslade pastorn ha fått be med en grupp fångar till frälsning och helande, under den timme på dagen då han släpptes ut från sin isoleringscell. Detta efter att flera av internerna gråtit hela natten utan att förstå varför.

Enligt Nathaniel Pawlowski är fängelset där fadern sitter ”en av de mest korrupta institutionerna i hela Kanada” och hur fruktansvärd situationen än är, verkar det som om han behövs därinne, konstaterar sonen.

– Det är en mycket vidrig plats där människor blir utsatta för övergrepp, säger han.

Den kristna medieprofilen Lance Wallnau berättar i samma tv-program om vad pastor Artur Pawlowski sade till honom under sin senaste resa till USA:

– Om Gud vill att jag ska göra fängelsetjänst så kommer jag att göra fängelsetjänst.

Protester till stöd för pastorn har även hållits utanför kanadensiska ambassader och konsulat i USA.

Dessutom har deltaten Ohios lagstiftande församling presenterat en resolution, där de uppmanar USA:s kommission för internationell religionsfrihet (USCIRF) att lägga till Kanada på sin bevakningslista över länder där kränkningar riskerar att utföras eller tolereras av regeringar.

Om Gud vill att jag ska göra fängelsetjänst så kommer jag att göra fängelsetjänst.

Skrämselpropagandan i abortfrågan är i full gång

Ledare Alla som följer med i den svenska debatten vet att få frågor – om ens någon – bär på sådan... fredag 1/7 00:00

Tragedin i lastbilen följden av en kollapsad människosyn

Ledare Vi har hört liknande sorgliga berättelser förr. Den här gången slutade den i minst 50 döda kroppar... torsdag 30/6 00:10

EFS förlorar miljonbidrag

Samfund. EFS drabbas hårt när reglerna för bidrag till trossamfund stramas åt. – Vi förlorar mellan två och... söndag 3/7 15:00

Utomhus-rekord av suverän Duplantis: ”Otroligt”

Friidrott. 6,16. Armand Duplantis putsade till sitt eget utomhusrekord inför hemmapubliken på Stockholms... lördag 2/7 18:00

”Jag känner frid inombords när jag lyssnar till er”

Missionsglimten Det är rusningstrafik i miljonstaden Istanbul. När jag ser de stillastående bilköerna blir jag... fredag 1/7 00:00

Hitta någon att plocka upp

Inför söndag Det var en dag kring jul för ett antal år sedan som vi kom åkande i centrala Lidköping. Det var... torsdag 30/6 00:00

Regeringen avgår – en utvärdering och en varning

Israelkrönika Israel går mot nyval, för femte gången på tre år. Och även om parlamentet, Knesset, i skrivande...
Följ Världen idag i sociala medier