Vem har jag i himlen utom dig? Och har jag dig, söker jag inget på jorden.
Psaltaren 73:25

Världen idag

Pastor i Kanada fängslad i 40 dagar – bön får fångar att omvända sig

Den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski har nu suttit fängslad i sex veckor för att ha talat till protesterande lastbilschaufförer. Varje dag står en grupp kristna utanför fängelset och ber, vilket lett till att flera fångar omvänt sig och tagit emot Jesus.

Nyheter · Publicerad 17:00, 24 mar 2022

Världen idag har tidigare berättat om den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski, som vid flera tillfällen arresterats för att ha hållit gudstjänster med fler deltagare än pandemirestriktionerna tillåtit.

Sedan över 40 dagar tillbaka sitter han nu i isoleringscell för att ha predikat för protesterande lastbilschaufförer som deltog i en fredlig protest mot vaccinpass och restriktioner, på gränsen mellan USA och Kanada.

– Medan han var där sade han till dem att hålla ställningarna, att fortsätta kämpa för sina rättigheter och friheter och att inte ge efter för den tyranniska regeringen, säger pastorns son, Nathaniel Pawlowski, i Victory Channels tv-program Flashpoint.

Artur Pawlowski har jämfört de kanadensiska myndigheternas agerande med det han såg under sin uppväxt i dåvarande kommuniststyrda Polen.

Pastorn anklagas för dåligt uppförande (mischief), för medhjälp till blockad av livsviktig infrastruktur och för att bryta mot ett borgensvillkor från en tidigare arrestering.

Enligt sonen har domaren två gånger nekat pappan att bli frisläppt mot borgen med motiveringen att han är ”en fara för allmänheten” och att det vore orättvist, eftersom han har förmågan att samla in pengar.

– Det är en total laglöshet vi ser i vårt en gång så vackra land Kanada. Vår premiärminister har fängslat fler pastorer än kommunistiska Kina har gjort under de senaste två åren. Det är fullkomligt vansinne.

Nathaniel Pawlowski berättar om de protester hans församling Streetchurch håller varje dag utanför fängelset, där de ber, spelar lovsånger och blåser i shofarer för att uttrycka sitt stöd för pastorn och sitt missnöje med regeringen.

I telefonsamtal med församlingsmedlemmarna har Artur Pawlowski vittnat om att deras närvaro utanför fängelset förändrar atmosfären där inne. Vid ett av dessa tillfällen ska den fängslade pastorn ha fått be med en grupp fångar till frälsning och helande, under den timme på dagen då han släpptes ut från sin isoleringscell. Detta efter att flera av internerna gråtit hela natten utan att förstå varför.

Enligt Nathaniel Pawlowski är fängelset där fadern sitter ”en av de mest korrupta institutionerna i hela Kanada” och hur fruktansvärd situationen än är, verkar det som om han behövs därinne, konstaterar sonen.

– Det är en mycket vidrig plats där människor blir utsatta för övergrepp, säger han.

Den kristna medieprofilen Lance Wallnau berättar i samma tv-program om vad pastor Artur Pawlowski sade till honom under sin senaste resa till USA:

– Om Gud vill att jag ska göra fängelsetjänst så kommer jag att göra fängelsetjänst.

Protester till stöd för pastorn har även hållits utanför kanadensiska ambassader och konsulat i USA.

Dessutom har deltaten Ohios lagstiftande församling presenterat en resolution, där de uppmanar USA:s kommission för internationell religionsfrihet (USCIRF) att lägga till Kanada på sin bevakningslista över länder där kränkningar riskerar att utföras eller tolereras av regeringar.

Om Gud vill att jag ska göra fängelsetjänst så kommer jag att göra fängelsetjänst.

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Pressade abortliberaler framför radikala förslag

Abort I USA riktas nu skarp kritik mot president Joe Biden sedan Vita Huset, enligt kritiker, uppmuntrat... onsdag 18/5 15:00

Nässprej mot PTSD utvecklas i Israel

PTSD. Ett nytt medicinskt nässprej för behandling av posttraumatisk stress har framtagits av israeliska... onsdag 18/5 12:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den... onsdag 18/5 00:10

Nyhems förkunnare bör stå för bibeltrohet

Ledare Samtal är bättre än stängda dörrar. Att lyssna med respekt på motståndarens argument är viktigt.... onsdag 18/5 00:00

Krav på abort för ukrainska kvinnor – väcker motstånd

Abort. Ukrainska kvinnors tillgång till abort har seglat upp som en prioriterad fråga för flera... onsdag 18/5 07:00

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
Följ Världen idag i sociala medier