Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Pastor i Beirut fick ingivelse före explosionen: ”Ge er av”

Bara några timmar innan den massiva explosionen i Beirut för två veckor sedan, upplevde pastor Said Deeb vid Life Center Church en intensiv känsla av att något fruktansvärt var på väg att hända. Det ledde till att han skickade hem hela sin personal.

– Det var som om den helige Ande sa: ”Ge er av!”, säger pastorn till CBN News.

Nyheter · Publicerad 13:00, 19 aug 2020

Över 200 människor miste sina liv, tusentals blev skadade och tiotusentals blev hemlösa i den förödande explosionen i Beirut för två veckor sedan. På eftermiddagen samma dag kom en konstig känsla över Said Deeb, pastor i Life Center Church. I en intervju med CBN News beskriver han det som en kombination av oro, vrede och sorg som skakade honom i hans innersta.

Pastorn säger att han bad med sin personal som de brukade varje dag, men han upplevde inget genombrott och kunde inte skaka av sig känslan att något hemskt var på väg att hända. Därför sände han hem hela personalen, som består av 34 personer.

– Det var som om den helige Ande sa: ”Ge er av!” Så jag sa till alla att åka hem, stänga av sina datorer, jag tvingade dem att lämna, säger Deeb.

Personalen invände att de hade rest långt och att de hade åtaganden och möten inbokade, några skulle betjäna flyktingar och fattiga med mat.

– Jag sa: ”Jag vet inte varför men var snälla och åk hem och kom tillbaka på söndag.”

Varje dag brukar 240 barn och många flyktingar samlas i kyrkans lokaler, men pastor Deeb ställde in all verksamhet.

– De trodde att jag hade förlorat förståndet, men de visste inte och jag visste inte, det var den helige Andes maning, säger han.

Life Center Church i Beirut ligger bara cirka en och en halv kilometer från explosionens epicentrum. Enligt Said Deeb blåste tryckvågen ut både dörrar, fönster och en av väggarna. Den förstörde också all inredning i den 4 000 kvadratmeter stora fastigheten.

Men församlingen ville fortsätta ge mat till de hungriga, så det första de gjorde var att renovera köket. De ger bort 400 varma måltider, 500 smörgåsar och tusentals vattenflaskor varje dag, enligt Said Deeb, som också säger att det är första gången i livet han ser den internationella kyrkan stå så enig i att hjälpa Libanon och Beirut som den gör nu.

– Jag tackar Gud för Kristi kropp. Människor ringer mig från hela världen och frågar hur de kan hjälpa till.

Det var som om den helige Ande sa: ”Ge er av!” Så jag sa till alla att åka hem, stänga av sina datorer, jag tvingade dem att lämna.

Konfirmander önskar tydlig undervisning om kristen tro

Svenska kyrkan. Konfirmander önskar tydlig undervisning om Gud och Jesus. Inom Svenska kyrkan tolkar man detta som... söndag 28/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00