Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Sebastian Stakset är dubbelaktuell till helgen, dels genom släpp av ett nytt musikalbum, dels genom att hans evangelisationsmöten kommer att börja sändas varje vecka på tv och Youtube. Foto: Mikael Good/Arkiv

Påskevent med Stakset i Lidköpings arena skjuts fram

Den utåtriktade evangelisationssatsningen ”Det finns hopp” som skulle ha ägt rum i Lidköping i påsk har blivit inställd på grund av coronapandemin. I stället kommer organisationen Heart of Evangelism att sända möten på tv och via internet.

Nyheter · Publicerad 14:00, 25 mar 2020

Det var under påskhelgen om ett par veckor som Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism, tillsammans med lokala församlingar i Lidköping, skulle ha arrangerat en utåtriktad evangellisationssatsning i Sparbanken Lidköping arena, vilket Världen idag berättade om i november.

På sin sajt förklarar evangelisationsorganisationen varför detta nu inte blir av:

”Regeringens beslut den 11 mars om ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar innebär att evenemanget 'Det finns hopp' i Lidköping flyttas fram. Vi återkommer med nya datum så fort vi kan!”, meddelar de.

I stället drar dock en ny satsning i gång redan i helgen, där Heart of Evangelism ska sända ”Det finns hopp”-möten varje lördagskväll, dels på sin egen Youtube-kanal på internet, dels på tv-kanalen TBN Nordic, som sänder både via satellit och internet.

”Vi ska fira livet, krossa rädslan och sprida hoppet! Väckelse i vardagsrummet”, skriver Sebastian Stakset på sitt Instagramkonto.

På fredag, den 27 mars, släpps också Staksets nya musikalbum med titeln Livet efter döden. I nio av de sammanlagt tolv låtarna medverkar andra artister, såsom Nano, Einar, Allyawan och Josefina Gniste.

Hyllningarna kom nämligen till slut, när sanningen segrade.

Samhällskrönika Fler och fler över hela världen, inklusive inuti Kina, lär nog komma att ställa frågor om vad det... tisdag 7/4 00:00

Systemet hänger ihop – men en dag ska det dömas

Ledare Skakningarna i coronapandemins spår fortsätter. Inte minst är det våra jobb och vår försörjning som... tisdag 7/4 00:00

Mediaprofil misstror Skolverket

Värdestrid. PJ Anders Linder, chefredaktör för samhällsmagasinet Axess, var en av dem som reagerade när... lördag 4/4 13:50

Kyrkan kan inte försvara den fria aborten

Ledare Grunden för den kristna inställningen i abortfrågan är den skapelsesyn och människosyn som... lördag 4/4 00:00