Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Att nå ut till människor i bygden är huvud-fokus för Marie och Stefan Salomonsson, som klivit in som pastorspar i Citykyrkan i Älmhult. Foto: Privat

Paret Salmonsson tar över i Citykyrkan i Älmhult

Marie och Stefan Salmonsson är sedan årsskiftet nya pastorer i Citykyrkan i Älmhult. De tar över efter Börje och Britt Claésson, som tjänat i församlingen sedan 1998.

– Den här församlingen är unik med sin vidd och bredd, och det tycker vi är väldigt spännande, säger Stefan Salomonsson, och berättar att det finns planer på att bygga upp en bibelskola i Älmhult.

Nyheter · Publicerad 10:00, 24 jan 2021

Redan i december började paret Salomonsson att medverka vid mötena i Älmhult. Men formellt installerades de vid ett möte den 10 januari.

Citykyrkan startade i januari 1998 med Börje Claésson som en av pastorerna. Han blev sedermera vd i den mediekoncern, Kanal 10 Media, som driver både tv-kanalen och tidskriften Inblick.

Den cirka 220 medlemmar starka församlingen vilar på pingstkarismatisk grund och har utposter i Smålandsstenar, Eringsboda, Skånes Fagerhult och Ljungby. Sedan drygt 20 somrar tillbaka är kyrkan även värd för Jesusfestivalen.

– Vår huvudsyssla kommer att vara arbetet i församlingen, som vi vill utveckla tillsammans med människorna här, säger Stefan Salomonsson till Världen idag.

– Men i Älmhult går allt i varandra, som ett nät, och det vill vi omfamna.

Stefan Salomonsson var ungdompastor i Livets Ord i Uppsala i 13 år, och därefter föreståndare för Livets Ord i Jönköping. De senaste sju åren har han varit resandepredikant, framför allt i Norge.

– Vi har varit pastorspar i församlingen Norge för Kristus i Sarpsborg, och det kommer vi att fortsätta med, om än i begränsad form. Men vårt huvudfokus är i Älmhult, där vi också har ett boende, säger Stefan Salomonsson.

Något som paret Salomonsson vill prioritera är att bygga upp en bibelskola i Älmhult.

– Det har funnits tidigare. Men vi upplever att det finns ett extra stort behov av bibelkunskap och kristen utbildning i den tid vi lever i. Jag har arbetat med bibelskolor under hela min tjänst och ser vilket bra komplement det kan vara till ett församlingsliv, säger Stefan Salomonsson.

– Vi är jättetacksamma för möjligheterna att komma med i tv och andra mediekanaler, vilket är en stor välsignelse. Men inget kan ersätta det personliga mötet med människor, och det vill vi ägna oss åt i Älmhult: att nå ut till bygden här.

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier