Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Panzisjukhuset redo att ta emot ebolasmittade

Panzisjukhuset i kongolesiska Bukavu förbereder sig för att kunna ta emot ebolasmittade patienter, och PMU och Läkarmissionen satsar 450 000 kronor i kampen för att förhindra en större epidemi.

Nyheter · Publicerad 09:21, 8 aug 2019

Panzisjukhuset, där fredspristagaren Denis Mukwege är chefsläkare, har blivit utsett av provinsens hälsomyndighet till mottagningscenter om smittan sprider sig utanför miljonstaden Goma.

För att klara av uppgiften har sjukhuset och andra hälsokliniker behövt mer utbildning och resurser. PMU och Läkarmissionen har därför tillsammans satsat 450 000 kronor som kan användas för att stävja ebolasmittan.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...