Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Ann Linde (S) blir EU- och handelsminister. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

”Palestinavän” ny EU-minister

I samband med regeringsombildningen utsåg statsminister Stefan Löfven Ann Linde (S) till ny EU-minister och handelsminister. Linde har tidigare utsetts till årets Palestinavän, men om hon är en Israelvän råder det tvivel kring.

Nyheter · Publicerad 09:00, 27 maj 2016

”Nya handelsministern verkar tyvärr inte vara någon vän av Israel. Tvärtom, faktiskt.”

Det skriver Liberalernas Mathias Sundin på twitter efter utnämningen av Ann Linde till statsråd. Sundin är ordförande i Samfundet Sverige-Israel och länkar till ett stort antal inlägg om Israel som Ann Linde skrivit på twitter mellan 2010 och 2015.

Där finns bland annat hänvisningar till uttalanden om att Israel begår ”brott mot mänskligheten och internationell lag”, hänvisning till medieuppgifter om att Israel förstör biståndsprojekt och att bosättare ”tar över” på Västbanken.

Ann Linde har suttit i styrelsen för Olof Palmes internationella center och länge arbetat som internationell sekreterare för Socialdemokraterna och då bland annat återkommande mött representanter för S palestinska systerparti Fatah.

2011 fick Ann Linde pris som ”årets Palestinavän” av Palestinska föreningen.

Motiveringen löd bland annat att hon ”lyft fram palestiniernas situation med klarsynthet, tydlighet och mod, nu senast vad det gäller erkännandet av östra Jerusalem som huvudstad i en framtida palestinsk stat”.

Det hänvisas också till ett uttalande från 2008 då Linde menade att den viktigaste förutsättningen för fred är att ”den israeliska ockupationen upphör”.

Senast kommer Ann Linde från rollen som statssekreterare hos inrikesminister Anders Ygeman.

Gudstron är grunden för Nobelpristagaren

Forskning. En av årets tre Nobelpristagare i kemi, John B Goodenough, är med sina 97 år den äldsta Nobelpristagaren någonsin. Men han är också kristen och... söndag 20/10 09:00

Lauren Daigle vann stort på Dove Awards

Musik. Lauren Daigle blev en av de stora vinnarna under tisdagen med vinster i tre tunga kategorier när det kristna musikpriset Dove Awards delades ut i USA... lördag 19/10 18:59

Allt handlar om mötet med personen Jesus

Ledare Kristendomen handlar inte i första hand om en uppsättning värderingar. Kristendomen handlar inte i första hand om ett lärosystem. Kristendomen... lördag 19/10 00:00