Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

PA bojkottar köpcenter för samexistens

Nyheter · Publicerad 11:45, 6 feb 2019

För omkring en månad sedan skrev vi på denna sida om öppnandet av ett nytt Rami Levi-köpcenter i norra Jerusalem, på gränsen till Ramallah. Centret rymmer företag som ägs av både judar och palestinska araber och söker kunder från båda grupperna. Rami Levis filosofi är att hans köpcenter ska leda till samexistens.

Nu angriper flera palestinsk-arabiska grupper centret och ber sin befolkning att bojkotta det. Mahmoud Abbas Fatah-parti säger i ett uttalande: ”Att köpa eller hyra butiksplats där är ett förräderi mot hemlandet.” Det palestinska självstyret, PA, inser att de inte kan bötfälla de arabiska butiksägarna eftersom de är bosatta i Israel, men de kommer att neka dem att öppna butiker i det palestinska självstyret.

Det palestinska självstyrets ledarskap ser alla försök till samexistens och normalisering som ett hot mot kampen mot Israel. Affärscentret ligger intill säkerhetsmuren, och palestinska araber har redan kastat brandbomber över muren och in på centrets parkeringsplats i ett försök att skrämma bort kunder.

Efter Strandhälls Orbán-attack – får brev från ungersk minister

Familjepolitik. Vi respekterar er politik – kan inte ni respektera vår? Det skriver Ungerns familjeminister till Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll...

Tröttsam normbrytande propaganda i kulturen

Ledare Kanske var kulturens förfall det tydligaste tecknet på Romarrikets förestående undergång. När det som en gång varit en blomstrande antik kultur föll...