Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Sångare från en mängd olika församlingar deltar i den virtuella kör som sjunger ut en välsignelse över Sverige. Foto: The Blessing Sweden/Youtube

Över 200 000 visningar av ”The blessing”

Den svenska versionen av välsignelsesången ”The Blessing”, sjungen av en ekumenisk virtuell kör på Youtube, har fått över 200 000 visningar sedan den publicerades i slutet av maj. I kommentarsfältet hyllas låten av såväl svenskar som personer från andra länder.

Nyheter · Publicerad 15:00, 25 nov 2020

Världen idag har tidigare skrivit om den svenska välsignelsesången där ett hundratal sångare från olika församlingar och kristna organisationer deltar i en virtuell kör.

Vid denna tidnings pressläggning hade videon fått 201 606 visningar och över 5 700 gilla-markeringar.

Initiativet är en svensk motsvarighet till den brittiska succen ”The Blessing”, som fick över 700 000 visningar på Youtube under ett dygn när den publicerades i början på maj. Den svenska versionen fick över 50 000 visningar på två dagar.

”Behovet av Guds närvaro, kärlek, nåd, frälsning, frid och välsignelse är större än någonsin under coronakrisen”, står det i motiveringen till den svenska versionen.

– Vi visar att vi är ett i detta. Jag tycker det är otroligt vackert. Mitt i oron får vi förmedla hopp och tröst och vi får sjunga att Gud är för oss och med oss och det är väldigt stort, har projektledaren Jeanette Alfredsson tidigare sagt till Världen idag.

Det är också hon som översatt texten till svenska.

I kommentarsfältet på Youtube uttrycks inte bara gillanden från svenskar, utan även positiva hälsningar från personer från länder som Slovakien, Australien och Malaysia.

Bland personerna som kommenterat finns en kvinna som skriver på engelska. Hon berättar att hon har bett för Sverige i 30 år, eftersom hon fått höra att kyrkorna är tomma och att svenskarna inte tror på Gud längre.

”Vilket underbart och suveränt svar på bön jag just har sett och hört”, skriver hon.

Sången ”The Blessing” är skriven av de amerikanska lovsångsmusikerna Cody Carnes och Kari Jobe samt Elevation Worship. Versioner av sången har gjorts i bland annat Israel, Storbritannien, Kanada och Libanon.

Pulka-debatt avslöjar en ny syn på döden

Ledare Vår syn på livet formar vår syn på döden. Allteftersom den sekulära individualismen tar över som... lördag 23/1 00:00

Internt tryck får SD-topp att backa från abortfråga

Politik. Sverigedemokraten Björn Söder återkallar sin riksdagsfråga där han skrev att 42 miljoner ofödda... lördag 23/1 12:00

”Vi får öva på att dela livet”

Lärjungaskap. På Ralingsåsgården precis utanför Aneby befinner sig ett härligt gäng ungdomar och unga vuxna som...