Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Hotspots eftersnack om det amerikanska presidentvalet med Torbjörn Aronson, Lennart Sacrédeus och Marco Strömberg är populärt. Foto: Skärmdump/Hotspot

Över 16 000 visningar av Världen idags valanalys

Över 16 000 visningar under mindre än två dagar på Youtube – det fick Världen idags och Vision Sveriges samhällsprogram Hotspots eftervalsanalys.

– Det är roligt att vi har fått ett genombrott så snabbt efter lanseringen, säger programledaren Marco Strömberg.

Nyheter · Publicerad 08:56, 11 nov 2020

Vad är Donald Trump politiska arv? Vilka är Joe Biden och Kamala Harris och vad vill de? Vad kan vi förvänta oss för politik med en Biden-Harris-administration? Det är frågor som tas upp i Hotspots andra valspecial om det amerikanska valet.

Programmet, som producerats av Världen idag och Vision Sverige, publicerades på tidningens Youtube-kanal vid 21-tiden på måndagskvällen. Ett och ett halvt dygn senare har det över 16 000 visningar.

– När jag gick och lade mig klockan tolv i natt hade det fått 1 000 visningar och när jag gick upp kvart i sex var det uppe i 5 000 visningar, säger programledaren Marco Strömberg på tisdagen.

Sedan i måndags kväll har också antalet prenumeranter på Världen idags Youtube-kanal ökat från cirka 150 till 263.

I Hotspots eftervalsanalys samtalar Marco Strömberg med Torbjörn Aronson, filosofie doktor i statskunskap och teologie doktor, samt Lennart Sacrédeus, nyhetskommentator på Världen idag och tidigare Europaparlamentariker.

Strömberg berättar att programmet även har hamnat högst upp i mångas Youtube-flöden, under ”Toppnyheter”.

– Mina barns kompisar hade sett det som rekommenderat och de följer inte kristna program annars.

Avsnittet har fått många kommentarer, både seriösa och oseriösa, men många uppskattar programmets saklighet och opartiskhet.

Det första programmet i serien hade premiär på Världen idags Youtubekanal den 31 oktober.

– Det är roligt att vi har fått ett genombrott så snabbt efter lanseringen, säger Marco Strömberg.

Nya Hotspot-program släpps på Världen idags Facebooksida och Youtube-kanal lördagar klockan 9 och på Vision Sverige söndagar klockan 18.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00