Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.
Psaltaren 34:16

Världen idag

Våldskapitalet i grupperna som bråkade var stort, uppger polisen. Foto: Johan Nilsson/TT

Över 100 personer i storbråk i Husby

105 personer omhändertogs i samband med ett stort bråk i Stockholmsförorten Husby i lördags. Fem personer har anhållits av åklagare, misstänkta för upplopp.

Bråket uppges ha varit mellan två olika eritreanska grupperingar.

Nyheter · Publicerad 22:00, 20 sep 2022

Det var när regimtrogna eritreaner höll en fest på Folkets hus i Husby och en regimkritisk gruppering ville stoppa festen som bråket utbröt, uppger Sveriges Radio Ekot.

Polisen larmades till Husby centrum vid 16-tiden på lördagen. Strax före klockan 19.30 eskalerade konflikten och polisen fick bland annat gå in med pepparsprej för att stävja bråken.

Fem män har nu anhållits misstänka för upplopp. Ytterligare en man har anhållits som misstänkt för misshandel i anslutning till händelsen.

Utöver de gripna avlägsnades 105 personer från platsen, uppger polisen på sin sajt.

Förutom upplopp utreder polisen brott mot ordningslagen, då det rörde sig om en icke tillståndsgiven sammankomst.

– Vi hade kännedom om att det skulle vara en fest där ute och det var det vi hade tagit resurser för. Vi hade inte förberett oss på att det skulle bli en allmän sammankomst som demonstrerade mot den här festen, och att det skulle komma så mycket folk och som skulle ha det våldskapitalet som de hade, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

Trump utmanas av sin tidigare parhäst

Ledare På onsdagen kom det väntade beskedet från tidigare vicepresidenten Mike Pence att han önskar bli... fredag 9/6 00:00

Tv-predikanten Pat Robertson har avlidit

Dödsfall. Den välkände amerikanske predikanten Pat Robertson har avlidit. Robertson var inte minst känd för... torsdag 8/6 16:30

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10