Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Ovaccinerade i Québec ska beskattas

Kanadensiska Québec ska införa en särskild hälsoskatt för dem som är ovaccinerade mot covid-19, rapporterar BBC. I Europa har flera länder redan beslutat om straffavgifter för ovaccinerade, medan andra tvärtom lockar med engångsbidrag för dem som vaccinerar sig.

Nyheter · Publicerad 14:00, 14 jan 2022

Provinsen Québecs premiärminister François Legaul sade vid en presskonferens att människor som inte har fått sin första dos vaccin måste ge ett bidrag.

Hur hög avgiften kommer att bli är ännu inte klart, men den kommer att bli ”avsevärd”, enligt Legault.

Legault menar att det är ”en fråga om rättvisa” för de omkring 90 procent av befolkningen som har vaccinerat sig.

Québec, som har det högsta antalet covidrelaterade dödsfall i landet, befinner sig i ett skede av hög smittspridning. Bara omkring 13 procent av invånarna i provinsen är ovaccinerade, men de står för hälften av alla sjukhusinläggningar.

Två europeiska länder har samtidigt redan planerat för att införa straffavgifter för dem som vägrar att vaccinera sig mot covid-19, rapporterar den kanadensiska tv-kanalen CTV.

I Grekland ska obligatorisk vaccination för 60-plusare införas den här veckan, med böter på 100 euro i månaden för de som inte tillmötesgår kravet.

I Österrike finns ett förslag om obligatorisk vaccination för alla över 14 år från och med 1 februari, som visserligen ännu inte har klubbats igenom, men där böter på så mycket som 3 600 euro i kvartalet har varit på tal.

I Österrikes grannland Slovakien ska i stället 60-plusare som tar en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin få ett engångsbidrag på 200–300 euro, och i Litauen ska de som är över 75 år få 100 euro i bidrag för mottagande av påfyllnadsdos.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00