Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

OS-guld och världsrekord – Tatjana tackar Gud

Den sydafrikanska simmaren Tatjana Schoenmaker vann OS-guld på 200 meter i bröstsim och silver på 100 meter. På sin badmössa bär hon ett tryck av den kristna fisksymbolen för Jesus och texten ”All ära till Gud”.

Nyheter · Publicerad 16:08, 2 aug 2021

Det var på fredagen förra veckan som Tatjana Schoenmaker, från Sydafrika, simmade in i historieböckerna med sitt OS-guld på 200 meter bröstsim. Tiden 2.18.95 blev nämligen ett nytt världsrekord.

Schoenmaker gav Gud äran för sin seger, rapporterar Faithwire.

Tidigare hade hon även tagit OS-silver på 100 meter bröstsim.

Under tävlingarna i Tokyo har Schoenmaker burit dubbla badmössor, där den undre bär en bild av den så kallade Jesus-fisken, samt texten ”Soli Deo Gloria”, ”All ära till Gud”.

Inför avresan till OS publicerade simmerskan en bön på sitt Instagramkonto som löd:

– Fader Gud, låt din vilja ske, låt din frid fylla oss, låt oss få prisa dig vad som än händer och vilka resultaten än blir, må vi bli styrkta av din kraft att göra vårt bästa och må vi för alltid förundras över din godhet!”

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00