Även bland koreaner i Sverige ber man just nu för en fredlig lösning på den hotfulla upptrappningen, av både retorik och militärövningar.
Koreanska församlingen i Stockholm, som är ansluten till Equmeniakyrkan, samlas för bön för Korea i Olaus Petri kyrka fredagen den 29 september klockan 19, berättar överdiakon Hanna Hey-Young Lundmark.
– Människor i Korea är väldigt oroliga nu, men vad ska de göra? De lever ju där, säger hon till Världen idag.
– Många här i Sverige har avbokat sina flygresor till Korea nu, så det är verkligen värre än på många år. Vad vi behöver är bön, och att människor ber med oss för fred.
Sally Sandberg i Vällingby internationella församling reser till Sydkorea i oktober, och har inga planer på att avstå från besöket. Något hon gör i huvudstaden Seoul är att gå till vad hon kallar sin moderförsamling, landets största pingstkyrka, Yoido Full Gospel Church.
– Där samlas man i bön varje dag just nu. Men jag har absolut intrycket av att bönen har vaknat till i hela landet nu, säger hon.
Sally Sandberg berättar att koreanerna förhåller sig olika till hotet om de nordkoreanska robottesterna, och till Sydkoreas och USA:s samordnade militärövningar.
– En del är övertygade om att det blir krig. De är så oroliga och nervösa att de förbereder sig praktiskt, köper in nödproviant och annat. Andra är oroliga men förtränger det och går in i en passiv trygghet, eftersom inget hänt förut, säger hon.
– Och så finns det de som inte tror att det blir krig, och som vägrar att hetsa upp sig. Så är det också bland de kristna.
En ständig fråga bland sydkoreanerna är dessutom hur man förhåller sig till drömmen om, och de praktiska möjligheterna till, en återförening mellan folken i Nord och Syd.
– Det finns de som ställer sig bakom den nuvarande regeringen och dess strävan efter en fredlig återförening, och som vill fortsätta att söka dialog och kompromiss, säger Sally Sandberg.
– Den andra sidan säger att man måste vara hård för att uppnå resultat, och att det behövs fler bojkotter och sanktioner.
Själv tror hon inte att Nordkoreas ledare Kim Jong-Un skulle avstå från sin kärnvapenutveckling, ens om det blev en återförening.
– Det är hans enda maktfaktor. Och även om han har sagt att han vill se en återförening, så kommer han vilja ha kvar nyckeln till de här vapnen i sina egna händer, säger hon.
– I grund och botten har vi inget annat att göra än att be om Guds nåd för en fredlig återförening.
Hanna Hey-Young Lundmark hälsar att alla som vill veta mer om Korea och solidarisera sig med koreanerna i bön, är välkomna till Koreanska församlingen i Stockholm, och Olaus Petri kyrka på Armfeldtsgatan i Stockholm.
– Att be tillsammans är det bästa vi kan göra, nu och alltid, säger hon.