Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Oppositionsledaren kräver Netanyahus post

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vill behålla makten genom en koalitionsregering – med sin rival Benny Gantz. Men oppositionsledaren kräver att Netanyahu lämnar ifrån sig sin post.

Nyheter · Publicerad 14:56, 19 sep 2019

Benny Gantz, som leder mittenorienterade Blåvita alliansen, anser att han bör få axla ansvaret som landets premiärminister i en ny regering. Det beskedet ger han vid en presskonferens i Tel Aviv, sedan Netanyahu tidigare på torsdagen efterfrågat en gemensam regeringskoalition.

Premiärministern, ledare för högerpartiet Likud, konstaterade då att han satsat på att få mandat för en högerkoalition i tisdagens val.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00