Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Open Doors varnar för falsk enhet i OS

Låt er inte luras av Koreas uppvisning av enhet under OS. Den varningen utfärdar nu organisationen Open Doors i en intervju med tidningen Christian Post.

Nyheter · Publicerad 14:37, 13 feb 2018

Även om det ser bra ut med ett damhockeylag mixat av sydkoreaner och nordkoreaner, så finns det en annan verklighet i Nordkorea som inte får glömmas bort. Det påpekar organisationen som bevakar förföljelse av kristna i världens länder.

De ber nu människor över hela världen att inte glömma de avskyvärda brott som begåtts av Kim-regimen, och låta sig förblindas av den enhet som de två länderna visar under OS-veckorna.

– Samtidigt som många nationer gemensamt deltar i vinter-OS är det över 300 000 personer i Nordkorea som nekas rätten att leva ut sin kristna tro, säger Matthew Rees från Open Doors.

Världen har fascinerats av det gemensamma koreanska damhockeylaget, och av att diktatorn Kim Jong-Uns syster, Kim Yo-Jong, är på plats i Pyeongchang.

En amerikansk medlem av Internationella olympiska gemenskapen har föreslagit att hockeylaget skulle nomineras till Nobels fredspris.

CNN hade en kontroversiell rubrik som löd ”Kim Jong-Uns syster stjäl showen på vinter-OS”. Denna föranledde stora diskussioner på sociala medier.

Kritiker hävdar att medierna förbiser hennes familjs fasansfulla regim när de i positiva ordalag berättar om hennes möte med Sydkoreas president, då hon bjöd in honom till Nordkorea.

Open Doors betonar att varje aspekt av livet i Nordkorea styrs av staten. Landet står sedan 16 år överst på organisationens lista över de nationer där förföljelsen av kristna är som värst.

”Tusentals kristna är fängslade i skrämmande arbetsläger och tusentals andra håller sin tro hemlig” skriver Open Doors.

Open Doors citerar en nordkoreansk flykting som menar att regimen förhindrar all frihet.

– Mänskliga rättigheter är noll procent. Religion är inte tillåtet. Ledaren måste dyrkas som en gud, och det kommer inte förändras om inte regimen kollapsar, säger han.

Även den amerikanske vicepresidenten Pence är på plats i Sydkorea, och har där haft möte med såväl nordkoreanska avhoppare som den sydkoreanske presidenten. Enligt Christian Post varnar även Pence världen för att Nordkorea tenderar att gömma sitt verkliga ansikte bakom OS-banderollen.

SD säkrade budgetseger för M och KD

Politik. Det blir Moderaternas och Kristdemokraternas ekonomiska politik som styr riket nästa år. Sverigedemokraterna säkrade segern för M och KD när...

Vår bild av Israel stämmer inte

Israelkommentar Israelkommentar. Operation Northern Shield, där Israel avslöjar Hizbollahs terrortunnlar från Libanon in i Israel, utgör ett tydligt exempel på vad som är fel i...

Hebrew University utan hebreiska?

Studier. På Hebrew University har man i dagarna godkänt att delar av undervisningen ska genomföras på engelska i stället för hebreiska. Beslutet har skapat...

När FN blir språkrör för diktaturer och terror-regimer

FN FN:s beslut förra veckan att inte godta den USA- och EU-stödda resolution som fördömde Hamas, kom efter intensiv aktivitet från den...